Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mohu říct, že jsem fanoušek filmů a knih o Harrym Potterovi - v podstatě jsem na nich vyrostl, takže jsem si nemohl nechat ujít reunion herců a tvůrců po letech. Zároveň jsem měl určitá nostalgická očekávání, která se však úplně nenaplnila. Dokument má přes hodinu a půl, přesto mi po většinu stopáže přišel plochý a dělaný čistě na efekt. Tvůrci hráli až příliš moc na city a samotní herci byli ve svých promluvách často méně uvěřitelní než postavy, s nimiž si je divák po léta spojoval. Nicméně - Helena Bonham Carter byla kouzelně potrhlá a při závěrečném komentáři Robbieho Coltranea o Hagridovi jsem i trochu zamáčkl slzu, podobně jako při vzpomínce na zesnulé herce. Archivní účast J.K. Rowlingové člověka zamrzí - alespoň o ní často mluvili ostatní zúčastnění. P.S. Kapesníčky jsem při projekci vytahovat nemusel, nicméně Rupert Grint a jeho ucpaný nos by určitě nějaké uvítali. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý a fajn pohled do zákulisí všech HP filmů, který je jedinečný oním znovushledáním tehdejších představitelů. Mnohým fanouškům to rozhodně vykouzlí (get it?) úsměv na tváři. Akorát závěrečná čtvrtina je až přestřeleně sentimentální a patetická. I přestože se považuji za opravdu extrémního HP fandu, tak mě to nakonec nedojalo. A zdá se, že se o to ten speciál fakt usilovně snažil. Vlastně si myslím, že pokud chtěli tvůrci natočit tuhle nostalgickou jednohubku takovýmto způsobem, měli počkat ještě dalších deset let. Pak by to možná bylo silnější. Celkově se na to však koukalo příjemně. Ale ta Rowlingová tam prostě chyběla. Btw, Helena Bonham Carter (Belatrix) tam byla nejlepší. Jednoznačně nejzábavnější a nejvtipnější sekvence. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nostalgie! Líbilo se mi to víc než reunion Přátel, protože jsem s tím přece jen vyrostl a těžko bych hledal vrstevníka, který tento fenomén nezná. Objeví se tu většina známých tváří, které jsou se značkou spojené. Vytkl bych jen neúčast Rowlingové, ale to už je bohužel důsledek dnešní doby. Všechny prostory mají hezky připravené a člověk se snadno naladí na filmovou náladu. Mluví tu převážně herci a režiséři jednotlivých dílů a celé je to rozdělné na čtyři segmenty. Dozvíme se, jaký měl film vliv na životy hlavních herců a taky pár perliček z natáčení. Ani se člověku nechce věřit, že už od premiéry uplynulo tolik let. Ne všichni tvůrci se ovšem tohoto setkání dočkali. Vždy na to budu rád vzpomínat. "Vyrobili mi rakev pro křečka." :D ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dojemné a nostalgické okénko do jednoho z největších literárních a filmových fenoménů současné doby. Celý snímek je až po okraj napěchován rozhovory a dosud neviděnými archivními záběry z natáčení, což výsledný dojem a s tím spojenou nostalgii ještě více umocňuje. Pokud jste tedy, stejně jako já, vyrostli na knihách a snímcích o chlapci, který přežil, tak počin Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts vážně musíte povinně zhlédnout. Tohle se totiž moc povedlo. Skvělá práce! (HBO GO) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem až zas takový Potterhead, abych se na film těšil jak malé dítě a na to, jak jsem byl zezačátku skeptický, že půjde jen o emoční ždímání diváka bez jakékoli přidané hodnoty zkrátka jen aby po letech oživili HP koncept, nakonec jde o přesný opak a dokument překvapivě přináší velkou přidanou hodnotu! Kromě zmíněné nostalgie se totiž dozvídáme mnoho informací ze zákulisí, herecké začátky hlavního tria a záběry z jejch nacvičování, dále vidíme hromadu zábavných momentů z natáčení, postoje jednotlivých režisérů ke svému dílu i k dalším dílům od jiných tvůrců a jsme přímo vtaženi do atmosféry, která tehdy panovala při natáčení. Výsledek působí velmi nenásilně a šikovně a odkrývá mnoho informací, vzájemných vztahů a názorů nebo i toho, co obnáší hrát Voldemorta. Zkrátka a jednoduše jsem se dobře bavil a nečekal jsem, že půjde o tak dobrou přehlídku celého HP po 20 letech. Vůbec bych se toho nebál a šel do toho, ať už jste, nebo nejste Potter fan - tento dokument totiž celkovou myšlenku filmu ještě umocní tím, že nám nastíní, jak precizně a pečlivě bylo voleno nad veškerou gradující “strašidelností” v rámci jednotlivých dílů a jak se celý koncept vypracoval od dětského filmu k završení nejslavnějšího univerza v historii filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama