Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (310)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi prvých 40 minút sa jedná o pomerne sviežu a funkčnú interpretáciu pôvodného príbehu. Je to vtipné, nápadité a cool. Lenže potom sa začnú riešiť veci, vzťahy a celý príbeh skĺzne do prostoduchého amerického výplachu, kde nielenže vieme, čo sa bude odohrávať v každej ďalšej minúte ale aj tie nápady ( ktorých je tu stále dosť) pôsobia ako päsť na oko. Logiká fikčného sveta ustupuje štúdiovej logike a zaužívaným šablónam a posledných 20 minút sa tým pádom stáva fraškou pôvodného nápadu. Vzťah medzi Renfieldom a Draculom mal byť kľúčový. Tu hrá niekedy až tretie husle. Akčné scény krvavé, ale po chvíli pôsobia únavne. A finále je zase raz spravené ako zlý žart plný úsmevou a happyendou. Takto domrviť potenciál, je dakedy umenie. Cage je tam ale výborný. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Renfield je jednoduše nenáročná, neseriozní a úplně odlehčená gag jednohubka kombinující drákulu, černý humor, mafii a přímočarý příběh do svižné 90minutovky, která skončila dřív, než jsem kouknul na hodinky. Překvapivě si zde hlavní roli krade dvojka Nicholas Hoult (Xmen) a Awkwafina (Shang-Chi!!!) a Nicolas Cage je spíše jen vedlejší postavička, ale jinak jde o “oukej” souhru humoru, hromady dynamické akce, urvaných končetin a levné falešné krve. Renfield určitě není žádná pecka, ba naopak jde spíš o levný béčkový průměr, ale oscarový kousek zde asi nikdo ani nečekal a pokud chce divák jen vypnout a nemá do čeho píchnout, je tohle dobrá volba. I tak se ale nemůžu ubránit pocitu, že je Renfield až moc obyčejný, humor jsem čekal daleko údernější a celková nevýraznost z něj dělá jen (pod)průměrnou jednorázovku, na kterou si po týdnu nevzpomenu a u které jsem se momentálně sice zabavil, ale kino návštěvu bych nejspíš nedoporučil a počkal si až na online verzi. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris McKay toho ve své filmografické filmové sbírce moc nemá a i pro tento fakt se musí přistupovat k jeho novému dílu Renfield s mírnou obavou. Film je pln brutální řezničiny, kdy divák z kina odchází s nějakou tou krvavou kapkou na triku a vcelku mírně nadprůměrným zážitkem. Dracula, kterého hraje Nicolas Cage není v jeho podání špatný a to i možná díky tomu, že už si z poslední doby nepamatuji s Nicolasem film, který by byl jakkoliv koukatelný. Už dávno pryč je bohužel doba, kdy se člověk na filmy s ním těšil. Renfield nás mezi krvavou smrští dokáže občasně černým humorem rozesmát, ale jinak si myslím, že bude za čas film zapomenut, ač tohle je za poslední dobu to nejlepší, co jsem s Cagem viděl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

New Orleans, současnost. Hmyzožravý sluha navštěvuje skupinovou terapii, protože žije v toxickém vztahu se svým narcistním pánem v reverzním procesu tlení. A pak vykřičí do světa jako miliony dalších Renfieldů: „I am enough. I deserve happiness!“ Takhle v pár větách to možná vypadá dobře, ale skutečnost je mizerná. Groteskní akce s příchutí Johna Wicka nebaví, nějaká hlína je leda v loži transylvánského hraběte a kurvující dámská verze Kena Jeonga nemá po boku emo Houlda co nabídnout. A Cage, kterému bych kvůli jeho přehrávání nejraději narval do huby tucet stroužků česneku? Viděl se při tom v zrcadle? Jo vlastně.. Očekávám ho ve volném pokračování, kdy si na záda připne trojúhelníkovou ploutev a začne brázdit Barentsovo moře jako hrůzostrašný Dr. Akula.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádhera. I když je Renfield na první pohled jen obyčejná legrace ze sekce "zábavné násilí" a obsazení křičí do světa etnickou diverzitu, je to zároveň naprostá bomba v tradici hororů Universalu. Není přece nic příjemnějšího, než plynule navázat na Draculu (1931) a sledovat, kam se vztah Draculy a Renfielda vyvinul. Pastiše tohohle druhu jdou tak daleko, že jsou zde znovu natočeny klasické černobílé záběry Bely Lugosiho a Dwighta Frye s Nicolasem Cagem a Nicholasem Houltem a je to celkově radost. Navíc se pohybujeme v New Orleans, takže mi nechybí ke štěstí vůbec nic. #čsfdprojekce ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)
  • V reálnom svete naozaj existuje Renfieldov syndróm, tiež známy ako klinický vampirizmus, čo je zriedkavá psychiatrická porucha, pri ktorej jednotlivca intenzívne fascinuje pitie krvi alebo verí, že je upír. Tento syndróm je pomenovaný práve po postave Renfielda. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama