Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (236)

Chen 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly mě neoslovily. Ne snad, že bych se ztrácel v ději, různé teorie jsou vysvětleny zajímavě, ale samotná zápletka se mi zdála nekonzistentní, ovšem postupem času se můj dojem zlepšoval a bez ohledu na to, že ne všechny postavy mi zrovna přirostly k srdci, jsem si následné díly užil a sice to asi není sci-fi zážitek roku, ale zklamání také ne. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Problém tří těles jsem kdysi začala číst, začátek kolem čínské kulturní revoluce dobrý, ale pak mě odradilo to kvantum různých vojenských a politických postav s čínskými jmény, tak jsem to odložila, že se k tomu někdy vrátím. Zatím nevrátila, proto jsem ráda za seriál. Potěšilo mě, že tady se jde rovnou na věc, postav je tak akorát, abych se v nich v pohodě vyznala a pár si jich i oblíbila. Příběh je rozhodně dostatečně zajímavý a já se ani chvilku nenudila. Je tu tajemství, konspirace, záhadná úmrtí, spousta fyziky a taky zajímavé výlety do herního světa. A nehraje se o nic menšího, než o osud lidstva. Už aby tu byla druhá série. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Čistá "haluzovina" súčasnej doby. Ja vám teda zhrniem hlavnú myšlienku - za 400 rokov príde k Zemi 1.000 kolonizačných lodí mimozemšťanov, aby zotročili Zem... Kapišto?! Ostatné sú len nudné pseudo-fyzikálno-vedecké pičoviny, pri ktorých som zaspával! Ašpirant na seriálnu KOKOTINU roku! A samozrejme, že S01 je bez konca, kde zostanete "jeleni" jak na začiatku - ak toto ešte nechá NTFLX pokračovať, tak nechápem jeho filozofiu, keď nechali "kcípnout" o hodně viac úspešnejšie série hneď po prvej season! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již předloha dojíždí na to, že se autor sice nosně vyžívá v hard sci-fi, problémech, otázkách, disputacích, procedurálnosti, analytických postupech... Což to činí zajímavým, odlišujícím se od žánrových souputníků, ale neumí to zaobalit do děje (osnova funguje, detaily ne), výstavby (opakovaně se hřeší na "teď ti polopatě vysvětlím dopodrobna své spletité plány"), vybudovat živoucí charaktery (jsou spíše nositeli myšlenek, charakterových rysů či jednání než postavami z masa a kostí). Je to nesporně zajímavé, ale nikoli zábavné. Nejblíže to má k Tedu Chiangovi, tomu ale nechybí i nějaký ten literární talent. Když tedy Problém tří těles zadaptujete způsobem, který upozaďuje disputace nad problémy, který se nevyžívá v procedurálních postupech a byrokracii, "pozápadňuje to", tak je až s podivem, že se to nerozpadlo jak domeček z karet. Ano, je to místy tupé, naivní a s jednorozměrnými postavami (což platí i o předloze), ne nezachraňují to podnětné úvahy a řešení velkých problémů včerejška/dneška/zítřka (jako v předloze), ale "háv velké výpravné sci-fi" to šikovně dokáže zakrýt. Natolik, že i navzdory pozvolnému tempu a všemu výše vyřčenému, to ani chvíli nenudí. A v nejlepších momentech (velká odhalení "We See All the People", krájení tankerů apod.), kterých nakonec není až tak málo, to umí i nadchnout. | S1: 4/5 | ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co od toho mám čekat (předlohu jsem nečetl). Nějak v nitru jsem doufal, že se z toho vyklube překvápko. Po zhlédnutí jsem ale v rozpacích...Samotný koncept mi přišel naprosto skvělý, jenže autoři se za mě vydali směrem, který nepatří k těm atraktivnějším pro diváka. Jinak audiovizuál bez sebemenší připomínky na jedničku (tohle si NF pohlídal). Pár nápadů přímo geniálních (třeba likvidace lodi tím nanovláknem...to jsem čuměl jako puk). I atmosféra místy funguje! Ale ten samotný příběh mě nedokázal zaháčkovat tak, jak bych si v ideálním případě představoval. Určitě dám šanci druhé sérii, až přistane na naše obrazovky. Potenciál v tom rozhodně vidím. Za mě dávám 6/10 ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama