Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (137)

strachon 

všechny recenze uživatele

Pěkné hlavní poselství, vizuálně nápadité prostředí, pár vtipných scén, ale celé je to poslepované trochu na sílu, chybí tomu něco navíc. Pozitivní je, že se Disney konečně rozhoupal alespoň ke gay postavě, jejíž gayství není jen prvoplánově posměšnou karikaturou, ale naprosto přirozenou věcí. Ženy nejsou jen uťápnuté puťky nebo obletované krásky. A muži s jejich ješitnými představami o rodovém nástupnictví jsou po právu nakopáni do příslušných míst. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Musí to naozaj všetko byť? Preháňať to v tej korektnosti, ktorá už korektnosťou absolútne nieje, ale radikálne liberálne podsúva niečo, čo doteraz plynulo svojou vlastnou cestou a nikoho nezaťažovalo? Ani jednu, ani druhú, ani tretiu a ani x-tú stranu ( ak sa vôbec dá spočítať, koľko toho na svete máme ). Toto nieje vytvorenie harmónie, toto je jednostranná propaganda. Snímok tým ale trpí a množstvo divákov tento animák odsúdilo práve preto. Kvôli násilnému vnucovaniu a vlezdoprdelkovaniu. Viď tržby! A pritom to nieje nič zlé. Je to pohodové dobrodružstvo, ktoré zaujme non-stop akciou a skvelou animáciou. Disney natočil zatiaľ svoj najhorší PR. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príde mi to rovnako smiešne, ako keby niekto kritizoval Pokémon. Strange World je do určitej miery bizár, ale je svojim prevedením funkčný. Mix Asimova, Pratchetta a paperbackových dobrodružstiev s prímesou Indiana Jonesa nemusí sadnúť každému, kvôli svojej výraznej Woke politike, ALE ako metafora na našu planétu s veľmi silnou ekotématikov mi to fungovalo. Nevadila mi tam neprítomnosť antagonistu ani medzirasové vzťahy a ani teplý chalan, hoci jeho línia s druhým chalanom bola pre príbeh zbytočná. Rovnako by tomu tak bolo, aj keby objekt jeho záujmu bolo dievča. Film neprináša po príbehovej stránke nič invenčné, v čom je ale invenčný je zobrazenie premysleného ekosystému, kde sme s priateľkou s veľkou chuťou hľadali paralely ku skutočným funkciám tela. Dokonalá utópia s trošku kostrbatými vzťahovými vyústeniami, kde ale pútavosť sveta a akčnosť scén, pôsobili veľmi osviežujúco. Mne sa to páčilo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, dobrodružný kousek, který může směle stát po boku dalších opomíjených Disneyovek, jako je třeba podobně laděná Atlantida, nebo absurdně pojatá Planeta pokladů. Jen tedy bez tradiční animace, jíž plně nahradila ta 3D, která ovšem nešetřila detaily, barevností a zejména divnosvět vykreslila v celé své osobité dokonalosti. Do toho figurovaly fajnové postavy, nebo zejména skvělý zvrat k závěru, který celý příběh zaobalil a dal mu naprostý smysl. Dobrodružný aspekt taky splnil veškerá očekávání, byla to jízda téměř od začátku až do konce. Příběh byl plytší a tradičně pracoval se schématy, jako je být tím, kým člověk opravdu být chce a ne tím, kým ostatní chtějí, aby byl, či v tom, že ten skutečný odkaz se neskrývá někde za horou. Stejně tak mi přišla úsměvná část, kde se část kladných postav stala na okamžik zápornou. Ale nic z toho v kontextu příběhového celku nevadilo a já se tak, ještě stále v rámci kina, dočkal příjemného animovaného filmu, z nějž jsem odcházel v psychické pohodě a v dobrém naladění. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Klukům se to líbilo, mě už teda o poznání méně a není to tím, že by mi vadilo, že mamka je černoška a syn gay. Prostě to nemělo pro mě žádný zajímavý příběh, záporná postava zde prakticky neexistuje a hodně se tu řeší rodinná traumata a vztahy. Jo taťka Search se někdy choval tak, že jsem z toho až měla osypky. Trochu mi vadilo i to, že všechno je to hrozně barevné, stylizované do růžové a postavy jsou naanimované přesně stejným stylem, jako v předchozím Encantu, Raye či Vaianě. Nevím, v poslední době Disney nedokáže přijít s žádným zajímavým příběhem, zoufale mu chybí kreativita a nějak se mi čím dál tím víc zda, že doby kdy jsem tak "žrala" Na vlásku jsou nějak pryč. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Tento film je prvým filmom, ktorý vo svojej úvodnej sekvencii použil logo Disney 100 na oslavu 100. výročia kultového štúdia. (Arsenal83)
  • Prvý animovaný film od spoločnosti Disney, ktorý získal od divákov známku „B“ v hodnotení CinemaScore, najnižšiu zo všetkých celovečerných animákov Disney. (dwdb)

Související novinky

Reklama

Reklama