Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (139)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Divnosvět má své mouchy, je to trochu přitažený za vlasy, dalo by se diskutovat o genderu, ale to nejdůležitější je, že se z mého pohledu jedná o parádní a chytlavou podívanou, která by měla děcka bavit. Já jsem dokonce během sledování zapomněl na snídani, líbí se mě akce, dobrodružství, trochu jsem si vzpomněl na Zatačeno občas trakaře, či neanimovanou Cestu do středu země - a to já mám moc rád. No a film je celkem promyšlený, není nadutý, působí vlastně dost organizovaně a chytře. Je to zábava, ale plná metafor a aktuálních problémů, ke kterým já mám blízko, viz ekologie, či generační mezery v uvažování aneb střet tradicí s novou vlnou myšlení. Organické farmaření bez kdejákých fíglů a urychlovaču mi sem v dnešní době taky pěkně zapadlo. Zkrátka bych nečekal v žádném případě vlnu odporu vůči Disney, protože tohle bylo důstojné dílo a já děkuji za doporučení své sestře. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, dobrodružný kousek, který může směle stát po boku dalších opomíjených Disneyovek, jako je třeba podobně laděná Atlantida, nebo absurdně pojatá Planeta pokladů. Jen tedy bez tradiční animace, jíž plně nahradila ta 3D, která ovšem nešetřila detaily, barevností a zejména divnosvět vykreslila v celé své osobité dokonalosti. Do toho figurovaly fajnové postavy, nebo zejména skvělý zvrat k závěru, který celý příběh zaobalil a dal mu naprostý smysl. Dobrodružný aspekt taky splnil veškerá očekávání, byla to jízda téměř od začátku až do konce. Příběh byl plytší a tradičně pracoval se schématy, jako je být tím, kým člověk opravdu být chce a ne tím, kým ostatní chtějí, aby byl, či v tom, že ten skutečný odkaz se neskrývá někde za horou. Stejně tak mi přišla úsměvná část, kde se část kladných postav stala na okamžik zápornou. Ale nic z toho v kontextu příběhového celku nevadilo a já se tak, ještě stále v rámci kina, dočkal příjemného animovaného filmu, z nějž jsem odcházel v psychické pohodě a v dobrém naladění. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Divnosvět je další fajn disneyovkou, které se nedají upřít ambice, ve finále je to ovšem celé pořád až příliš velká sázka na jistotu, která krásně vypadá, dobrodružným podívaným vzdává poctu slušně, geologická a rodinná poselství ovšem ve finále nejsou tak silné. Walt Disney Animation Studios bude nadále patřit mezi špičky na animovaném trhu, vrcholům studia by ovšem Divnosvět nemohl být vzdálenější.... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Disney už delší dobu trochu stagnuje, málokdy dokáže přijít s fakt dobrým animákem, poslední dobou většinou točí spíše průměrnější počiny, vhodné především na platformu Disney+. Divnosvět se sice promítal v kinech, já si ho však prozíravě pustil až o měsíc později na již zmíněné streamovací platformě, a dobře jsem udělal. Vizuál je tradičně povedený, prostředí se mi vcelku líbilo, postavy taktéž ujdou. Horší je to už s příběhem. Tomu chybí tolik potřebný humor, v určitých chvílích se zbytečně moc tlačí na pilu, nepřinese prakticky nic nového, korektnost z něj stříká na všechny strany. Není mi moc jasné, pro koho Disney tyhle animáky točí. Kdo je vlastně ta cílovka. 4/10. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Pěkné hlavní poselství, vizuálně nápadité prostředí, pár vtipných scén, ale celé je to poslepované trochu na sílu, chybí tomu něco navíc. Pozitivní je, že se Disney konečně rozhoupal alespoň ke gay postavě, jejíž gayství není jen prvoplánově posměšnou karikaturou, ale naprosto přirozenou věcí. Ženy nejsou jen uťápnuté puťky nebo obletované krásky. A muži s jejich ješitnými představami o rodovém nástupnictví jsou po právu nakopáni do příslušných míst. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Se sedmi hlasovými herci jde o nejmenší hlavní herecké obsazení v dosavadních disneyovkách. (Claw)
  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama