Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (139)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bol raz jeden život po Disneyovsku? Nebyť ten zasranej LGBT agitky, tak dám tomu aj plný počet, odvádzal som pozornosť od toho, keď som to sledoval s deväťročnou dcérkou. Inak to bolo krásne farebné, doslova pestrofarebné, s originálnymi tvormi, síce som pointu prekukol okamžite, ale dcérka nie, takže sme sa zabavili na veľkom dobrodružstve. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, dobrodružný kousek, který může směle stát po boku dalších opomíjených Disneyovek, jako je třeba podobně laděná Atlantida, nebo absurdně pojatá Planeta pokladů. Jen tedy bez tradiční animace, jíž plně nahradila ta 3D, která ovšem nešetřila detaily, barevností a zejména divnosvět vykreslila v celé své osobité dokonalosti. Do toho figurovaly fajnové postavy, nebo zejména skvělý zvrat k závěru, který celý příběh zaobalil a dal mu naprostý smysl. Dobrodružný aspekt taky splnil veškerá očekávání, byla to jízda téměř od začátku až do konce. Příběh byl plytší a tradičně pracoval se schématy, jako je být tím, kým člověk opravdu být chce a ne tím, kým ostatní chtějí, aby byl, či v tom, že ten skutečný odkaz se neskrývá někde za horou. Stejně tak mi přišla úsměvná část, kde se část kladných postav stala na okamžik zápornou. Ale nic z toho v kontextu příběhového celku nevadilo a já se tak, ještě stále v rámci kina, dočkal příjemného animovaného filmu, z nějž jsem odcházel v psychické pohodě a v dobrém naladění. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Genetické, ploché, klišovité. Celý ten svět nedává moc logický smysl. Postavy se (asi aby se něco dělo) komicky pitvoří a často někam padají nebo o něco zakopávají. Většinou je ve filmu pro děti takový ňouma jen jeden, ale tady se takhle chovají skoro všichni. Pseudokonflinkty a rychlé otočky v chování postav jen proto, aby vznikl aspoň nějaký děj jsou už jen třešnička na dortu. Celkově podprůměr, který se nejspíš nebude moc líbit ani dětem. 50 % ()

Shizle 

všechny recenze uživatele

Animák o rodinných vztazích a vztahu člověka k přírodě, který představí nový, krásně barevný svět se zajímavou faunou i florou a odevzdá nejmenším divákům důležitou zprávu o sebelásce a ochraně přírody. Krásná animace a poselství, ale bohužel horší provedení. Vůbec mi nevadí, že je hlavní hrdina zástupce LGBT komunity, ani to, že se v Divnosvětu objevují Afroameričani a Asiati vedle bělochů, a už vůbec ne, jak jsem se dočetl z jiné recenze tady na ČSFD, že pes naší hlavní postavy Ethana má jen tři nohy. Všechno tohle jsou důležitá témata, a je jenom dobře, že se řeší i v animácích od takové značky, jako je Disney. A pokud jste dospělý člověk, který se dívá hodinu a čtyřicet minut na animák, a následně mu hodíte odpad jenom kvůli tomu, že je hlavní postava gay, tak pro mě automaticky není žádné vaše hodnocení relevantní. Jedinou větší výtku, kterou k Divnosvětu mám já, je scénáristická neoriginalita. Několik konverzací, pasáží nebo vtipů jsem už viděl tolikrát v jiných animacích, že jsem u nich jenom zvedal oči, a říkal jsem si, jestli to mají tvůrci zapotřebí. Za mě fajn animák s příjemnou animací. Silný tři hvězdy. ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Pokud se odprostím od toho, že žena hlavní postavy je tmavé pleti, syn je gay a pes má tři nohy, tak mě tahle záležitost bavila. Divnosvět byl plný nápadů a barev. Nenudil jsem se od začátku do konce. Jsme od Pixaru zvyklý na propracovanější děj, ale i v jednoduchosti může být krása. Je to příjemná oddechovka na nedělní odpoledne. Také jsem se na to v neděli odpoledne díval... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Otec Dona Halla pracoval na farme v Iowe, odkiaľ čiastočne pochádza aj inšpirácia pre Searcherovu farmu. (Arsenal83)
  • Se sedmi hlasovými herci jde o nejmenší hlavní herecké obsazení v dosavadních disneyovkách. (Claw)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno