Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Krásny, intímny príbeh o oddaných vulkanológoch a o láske k ničivej kráse sopiek. Zimomriavkové zábery lávových fontán a magmatických jazier, ktoré vzbudzujú rešpekt a stoja zato, byť videné. Zo snímku je cítiť veľké úsilie, odhodlanie a obeta. Celé to umocňuje až hypnoticky upokojujúci audiokomentár. Skvelý dokument. ()

hlošík 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhá reklama/esej o tom, proč se člověk může stát (přírodním) vědcem, která strhne i ty, pro něž zkoumané téma doposud nebylo v ničem zajímavé. Celek dokumentu je rámován romantickým vztahem obou protagonistů, ten je ale neodlučitelný od jejich vědeckého a podobně emocionálního zájmu o sopky. A stejně jako mezilidské vztahy i takový vztah může nabírat na dynamice. Původní útěk od chaotičnosti a nebezpečí lidských dějin ke klidnějším přírodním procesům se postupně přetváří do riskantního obdivu přírodní síly, která může být stejně tak ničivá jako fascinující. Erupci lásky se daří v sobě obsáhnout přístupy obou vědců – jak detailní pozorování nejmenších změn, tak posedlost spektáklem, který nabízejí monstrózní sopečné výjevy. Právě druhou cestou ale nabízí film nejpůsobivější záběry, které v ostrých kontrastech mezi vědci a sopečnou erupcí zachycují miniaturnost lidské existence vůči vznešené síle přírody. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Všechny hodinky začaly ve studeném světě zamrzat. Slunce vycházelo a zacházelo mezi vánicemi a poryvy, které vymazaly všechny azimuty. V tomto světě žil oheň a v tomto ohni našli dva milenci domov... Sopky(vulkány) mě vždy fascinovaly a tak mi ani jména Katia a Maurice Krafftovi nejsou cizí. Fire of Love je dokumentem nejen o sopkách ale divák se dozví i něco málo ze života těchto podivínů, kteří prakticky zasvětili život právě vulkánům. Byli to blázni. Ale na druhou stranu díky nim máme spoustu nezapomenutelnejch fotek a záběrů na tuhle neskutečnou přírodní podívanou. A za to jim patří velké díky. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neštandardný mix prírodovedného dokumentu a životného, ľúbostného príbehu dvoch vulkanológov. Napriek tomu, že tu vo fascinujúcich záberoch chrlí láva v každej druhej minúte, tak dokument natočený s takým citom a jemnosťou, že záver je nakoniec silnejší a emotívnejší než všetky filmy tohto roka dohromady. CELKOVO: 8/10 ()

l.u.s.s. 

všechny recenze uživatele

Dokument rozpráva príbeh dvoch sympatických francúzskych vulkanológov, ktorých spojila vášeň k sopkám a zasvätili im celý svoj život. Vďaka ich nebojácnosti vidíme unikátne a nádherné zábery lávy, sopiek, erupcií... Spoznáme aj ich samotných a ich vzťah. Podvedome som očakávala záver, ktorý príbeh mal, a vlastne ma uspokojil. Celý život robili spolu to, čo milovali, a tak aj odišli. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama