Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přesně mezi 3 a 4 . Za mě to funguje překvapivě dobře (asi proto, že jsem čekal fakt propadák). Děj je tak akorát předvídatelný aby to uspokojilo žánrová klišé a přitom neuráželo diváka. M3GAN samotná je docela disturbing, stejně jako až zuřivá závislost dítěte na okouzlující technologické hračce.. Pravda je, že bodycount mohl být výrazně vyšší (ocenil bych kdyby se vadná M3GAN dostala až na veřejnou předváděčku, kde by se postarala o nějakou tu hromadnou vybíjenou) ... Ale co už.. Komorní finále bylo, přes lehkou křečovitost, taky zábavné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Producenti sami nechali pretočiť scény a niektoré násilnejšie aj vynechali, pretože trailer sa stal virálnym na TikToku medzi mládežou a tak chceli, aby film bol prístupný aj pre teenagerov. Tým pádom sa z toho stal kinder horor bez odvážnych záberov. Smutné, že už aj kinemtografiu ovplyvňujú nejaké pochybné sociálne siete, na ktorých dievčatá zháňajú lajky otŕčaním rite a ceciek. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak zase 1 z tisíců př., kdy trajlery ukázaly vše podstatné a dokonce i v nezkrácené podobě. M3GAN je ale opravdu dokonalá od vzhledu až po herecký projev a vlastně jediná drží film nad vodou. Nevím, zda je handicap fakt, že nejde o čisté Rko, páč i s touto přístupností se z toho dal vykřesati parádní psychothriller jak prase i bez krve apod. Též jakož i jiní, nepovažuji za inteligentní rozhodnutí, ukázati M3GAN v plné parádě 30 min. před koncem, což vždy stojí za to. V pokr. rozhodně vidím velký prostor pro celkové zlepšení jak u rež, který to tedy zrovna moc neprožíval jak vidno, tak u PC scénáristky, které se v ST SNW dařilo o dost více, než zde. Je teď mírná ironie, že tento lehký nadprůměr, dostane navzdory své unylosti, pokr. což ale vítám, neb (jak jsem již uvedl výše) zlepšovati je rozhodně co a to včetně hudby, která je absolutně bez barvy, chuti i zápachu. P.s. jsem rozhodně rád, že jsem upoutávky viděl před a nikoli po filmu, páč II. bych byl pravděpodobně více nadšený a ty 4 které bych dal, by prostě nebyly fér. M3GAN=Model 3 Generative Android. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nechejme stranou, že „někoho“ s ksichtem M3gan, jejím výrazem, dětskou postavou a rozumbradovým povídáním, by si člověk (ne)vzal do auta, natož aby dělal blízkého kamaráda osmiletému dítěti a každý večer sledoval, jak dítko usíná… Právě takovou robotickou panenku zkonstruovala sympatická brunetka (letití vývojáři kdesi z Japonska se můžou jít bodnout), která má po tragické nehodě své sestry vychovávat malou neteř. Není zrovna „rodičem roku“, tudíž si traumatizovanou dívku zkusí získat pomocí umělé inteligence. Ovšem pryč jde nějaká morálka, M3gan si má s dívkou nejen hrát či ji upozorňovat na nespláchnutou toaletu, ale začne ji rovněž bránit proti okolí. A klidně někoho vytahá za ucho. Doslova. S expozicí děje si film dává hodně na čas, potíž je ale i s druhou polovinou. Zatímco dřív žánr sahal po jiných tématech, nyní se tu a tam otře o moderní vynálezy a umělou inteligenci, které s sebou pořád nesou řadu nezodpovězených otázek. Tudíž vedle legendárního Chuckyho či novodobější Annabelle posedlou zlým duchem tu máme znepokojivou mrchu, u které se ale tvůrci nesnaží vysvětlit její nestandardní chování i ztrátu možnosti ji ovládat. Každopádně pár nápaditých a efektních momentů tu je, když ale tvůrci něco načnou, mají to i dokončit. A fakt se přímo nabízelo surové krvavé finále, ovšem je to jen takový popíček, který si M3gan tu a tam brouká. A tak je to prakticky po celou dobu: furt přešlapujeme mezi pomrkáváním na diváka (záměrně přehnané scény) a tím, že to tvůrci pořádně rozbalí a vykašlou se na teenagery v kině, kteří si myslí, že John Carpenter je youtuber. Navíc témata, která snímek otevře, nijak zvlášť nerozvine. Nenáročná jednohubka s nevyužitým potenciálem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chce to víc filmů, kde se na život a na smrt mydlí adoptivní matky s panenkama. Boží. Chtělo by to další díl, co další díl, celou sérii, nebo rovnou série, tak alespoň osm sérii. A klidně bych tam dvě ty panenky a tři maminky a všechny s vlastnostma terminátora minimálně. To je vono, promyšlený příběhy, napětí až za hrob. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a ve městě Poughkeepsie ve státě New York v USA. Natáčelo se od 10. dubna do 19. června 2021 (produkce pak probíhala až do 1. července 2021). (noelcoward73)
  • M3GAN je zkratka z Model 3 Generative Android. (noelcoward73)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama