Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mne ani nevadí priamočiarosť a predvídateľnosť. Hoci by som v tomto prípade ocenil, kebyže sa to neberie tak vážne. Čo mi ale bytostne vadí, je očividná snaha ukázať nejakú hĺbku ( v spore, v minulosti postáv, vo svete ktorí obývajú) pričom dostanete len plytkú mláku. Jediné, čo ma možno trošku upokojuje, je fakt, že toto je PG-13 verzia. A údajne má ešte tento rok prísť skutočná R - ková Snyderová verzia. Sám v rozhovoroch povedal, že toto bolo na zákazku Netflixu a jeho skutočná vízia je iná. Preto nechcem až tak veľmi odsudzovať. Ale chýba tu všetko. Od skutočných motivácií, uveriteľných charakterov a dokonca pôsobivých súbojov. Je to len taká príjemná vizuálna jednohubka, na ktorú sa rýchlo zabudne a ktorá nemá čím nadchnúť, možno len trošku naštve cringy dialógmi. Páčil sa mi ale Ray Fisher, ktorého postava rezonovala asi najviac. Každopádne decká do 10 rokov to budú mať asi radi. Inak je to na úrovni súčasných marveloviek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka sbírá tým, který by ochránil mírumilovné farmáře a postavil se tyranskému impériu. Tak trochu Sedm statečných zkřížených se Star Wars. No a proč vlastně ne? Že je to až příliš jednoduché mi nevadí. Ony totiž podobné filmy nejsou nikdy složité a platí to i pro neustále omílané SW. Že je tu zkopírované kdeco je mi také jedno. Vytvořit  do puntíku originální vesmírné universum dneska už asi ani nejde a Snyder to věděl a tudíž na to zcela správně rezignoval. Možná i proto jeho svět na mě častečně působil důvěrně známým dojmem. A to mě bavilo. Navíc pár fajn nápadů se tu najde. Tempo je možná místy příliš vláčné, ale i to je jeden z průvodních jevů Snyderova rukopisu, takže ani s tím nemám prooblém. No a co se akce týče, tak ta možná není tak kulervoucí, jak by člověk chtěl a některé slow motion momenty jsou občas trochu mimo, ale v zásadě jsem neměl nic proti. Navíc sekvence s pavoučicí byla boží. A nakonec to vyšlo i herecky. Boutellku žeru a její postavě se dá bez problémů fandit, Skreina ten parchant evidentně bavil a ostatní fungovali jako solidní stafáž. Výraznější výtka míří k závěru, který byl až moc sluníčkový a velká škoda je chybějící erko, ačkoliv to by snad měla režisérská verze napravit. Současné hodnocení (46%) vůbec nechápu. Ne poprvé mi připadá, jako by se hodnotilo podle nějakých notiček. No ale co už. Já se těším na další díl. 85% ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Nutno předem napsat, že jsem fanoušek Zacka Snydera, jehož Watchmen považuji za nejlepší komiksový film všech dob. Líbilo se mi i (viděl jsem ho několikrát) guilty pleasure Sucker Punch. Armádu mrtvých nepovažuji ještě pořád za vyloženě špatný film a jsem schopen obhájit nedoceněného Batman v Superman se ZSJL. Zkrátka mám rád jeho vizuální styl, ale to, co předvedl zde s Rebel Moon, si žádné zastání nezaslouží. Už dlouho jsem neviděl něco tak digitálně nepřitažlivého, něco tak nudného a nezajímavého, že jsem to měl rozkouskované na třikrát. Postavy ploché a bez charakteru. Akce komická (zpomalovačky s kupou lens flarů, které stojí za prd). Vykrádačka desítek filmů (Klofan wtf?), která je tak zbytečná a dementní, že nechápu, proč to má vlastně vzniknout do dvou částí, krerou po tomhle rozmazaném bordelu vidět už ani nechci. Snyder potřebuje pevnou ruku a nepsat sám scénáře. Jedině pak natočí dobrý film. 2/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Máme tu jeden docela nečekaný zvrat. Jinak je to kompilát jinde viděných situací, nesmyslných prohlášení a osekaných scén. Přiznám se že jsem uvažoval podívat se až na Snyder cut, když si na tomhle střihu Snyder nedal záležet a asi bych udělal lépe. Je tu spousta věcí, které nechápu, proč tam vůbec jsou... třeba zbytečný let na Klofanovi. WTF? Vtipné přesvědčování té nesourodé bandy s uši drásajícími dialogy a podivné chování většiny postav třeba zmizí když se to prestříhá. Třeba. Mrzí mě slabší design lodí, zbraní a triková odflánutost, tu už neopraví. Sofia Boutella se snaží, Skrein si svého sturmbannführera užívá a krom tradičně fajn Hunnama nemá nikdo moc co předvést. Snad bude dvojka už jenom o té zpomalené akci. Snyder by totiž měl nechat scénáře na někom schopnějším. P.S: Nejlepší postava je tam vlastně Hopkinsův Jimmy, ale toho ani nevezmou na výlet. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

A cenu za letošní nejdražší filmový fail získává Zack Snyder. Bohužel jen těžko se hledají nějaká pozitiva, Snyder tímto narazil na tvůrčí a filmařské dno. Scénář nejspíš vygenerovala umělá inteligence, kamera je často nepříjemně rozostřená, digitální triky jsou ve velké míře na úrovni televizních seriálů a herecké osazenstvo nemá moc co hrát, protože charaktery jejich postav nedostali potřebnou péči a je vám vlastně už od začátku jedno, jaký bude jejich další osud. Samotné univerzum je překvapivě zoufale nezajímavé a Snyder tak akorát divákům více či méně napádně naznačuje, z jakých oblíbených filmů čerpal inspiraci. Tohle nemůže spravit ani režisérský sestřih. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama