Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh je založen na skutečné události, která se stala nějaké Pam Bales, o čemž vyšel i článek v místním časopise Appalychia, a tak, jako obvykle, je těžké posoudit, co tvůrci použili a co si přimysleli kvůli větší smysluplnosti děje. Každopádně se ve zpracování drželi jednoduchosti v jasné přímočarosti, která je v tomto případě pochopitelná. Příběh o pracovníci horské služby, která si při obyčejné obchůzce hor sáhne na dno fyzicky i psychicky během silné bouře, ve které se navíc snaží zachránit náhodně objeveného muže, který o to zrovna nestojí. Ano, takový námět skutečně stál za zfilmování. Tvůrci se však skutečně nesnažili o dechberoucí biják, ale stvořili jen obyčejnou vyprávěnku, která se místy dosti přibližuje až artu, takže z tohoto hlediska moc neuchvátí. Psychologická rovina také nemá dostatečnou sílu na to, aby divák trnul hrůzou nad zážitkem a nevděkem nad její činem. Ale asi to tak mělo být, neb je to blíže realismu. Noami Watts v hlavní roli ale zase svou postavu svým hereckým umem dost povýšila. Scény jsou ponechány bez dramatického soundtracku, takže to až vytváří dojem, jakoby byl divák v té situaci s nimi. A v tom ta celková atmosféra snímku právě je. Scenérie hor jsou dokumentárně krásné, což může i vyvolat touhu se tam zajet podívat osobně. Nejedná se tedy o efektový blockbuster, během čehož by si napětím a hrůzou někdo kousal nehty. Snímek v naprostém minimalismu, který je tak spíše jen pro okrajovou skupinku diváků. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Som si istý, že na papieri vyzeral film lepšie. Hlavnú záporáčku tu predstavuje minulosť a tá je známa tým, že ubližuje najviac. Horolezkyňa už túto horu bolestí nedokáže znášať, tak sa rozhodne ukončiť púť na tejto zemi svojim posledným výstupom. Lenže všetko zmení stretnutie s polomŕtvym chlapíkom, ktorý dostal rovnaký nápad. Matematika velí, že mínus a mínus robí plus a tak sa má myslenie oboch začať meniť. S podobným námetom som sa ešte nestretol, obrázky prírody sú tiež vábivé a búrku by som zažiť nechcel. Čo film zráža dole sú ťažko uveriteľné situácie, kedy chlapík, ktorému by ste tipovali predposledné nadýchnutie, prežije nemožné. Bez vybavenia, skúseností a s nulovou motiváciou žiť postupne absolvuje zostup z hory, ľadový kúpeľ či pád, po akom by ste si rátali kosti. Považujem to za nezvládnutú ochrannú známku filmárov, ktorí namiešali do skutočného príbehu toľko absurdít, že som sa cez to nedokázal preniesť. Škoda, keby film nechali plynúť bez dramatických mission impossible príkras, mohla z toho byť uveriteľnejšia a tým aj pozerateľnejšia záležitosť. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Byl jsem si skoro jistej, že Infinite Storm navzdory nic moc kritikám pochválím, protože mám velkou slabost pro zimní survivaly, při jejichž sledování je vám zima, i když je venku vedro. Je jich strašně málo. Bohužel nemůžu. Něco k jednoduchému příběhu - Introvertní a sympatická Naomi Watts se probudí, nají, dojede do příjemné horské hospůdky za kamarádem, pořádně se obleče a jdu na horu. Proč? Protože jí dal život přes hubu a ona bere solo výstup na vysokej kopec jako náhradu terapie. Začne bejt hnusně a vy najednou cítíte každej poryv větru a vločku letící do ksichtu rychlostí sto kiláku za hodinu. Hlavní hrdince Pam fandíte (Naomi Watts je velmi cajk), protože je drsná, jde pořád dál, a navzdory velmi přesvědčivé fujavici se blíží vrcholu. První půl hodina zakončená výstupem na summit je ještě moc fajn. Jenomže pak se to stane, což není spoiler, protože mohutně prozrazoval už trailer a synopse. Na vrcholu sedí osamocený John. Má tenisky, je schoulenej v letním oblečení v bouřce a vypadá na umření. John je kokot. Neříkám to proto, že bych snad neměl pochopení pro jeho motivaci jít na vrchol nebezpečné hory, vybavenej jako někteří idioti, libující si v zaměstnávání horské záchranné služby. Film v jisté části osvětlí, proč nahoru takhle šel. Říkám, že je kokot, protože se za každou cenu následně snaží svým totálně dementním chováním zabít nejenom sebe, ale i tu hodnou a odhodlanou Pam. Kokot mi ten film úplně zkazil. Bohužel se v jeho společnosti ocitnete po většinu stopáže a to je prostě problém. Úspěšná a chválená polská režisérka Malgorzata Szumovska natočila film podle pravdivého příběhu a podle prvních reakcí velmi věrně, takže zrovna jí bych za to nevinil, protože John byl takový, jaký byl, asi i v reálu. Ale je to strašná škoda, že řemeslně zvládnutý film (ale pozor, finesy a atmosféru z ranku Baltasara Kormákura raději neočekávejte, je to vlastně civilní a utlumené bez cgi orgií) dokonale potápí strašně protivná postava, kterou budete nenávidět. Dal bych asi slabší 6, ale je to hlavně za Naomi a horu a sníh. Škoda, že si sněžnej survival fakt užijete jenom na cestě nahoru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Infinite Storm" mi neprišlo vyslovene zlé. Dokonca mám pocit, že film si aj vie celkom udržať tempo, Naomi Watts do toho dáva všetko a miestami je to celkom slušne adrenalínové. Bol som zvedavý kam to dospeje a ako to celé vo výsledku dopadne, no problém akurát je ten, že vlastne od začiatku viete ako to vlastne skončí. Len je otázkou, čím všetkým si naši hrdinovia prejdú a trošku aj aké bude to mentálne zaťaženie. Neviem aké to bolo v skutočnosti a nechcem nejakým spôsobom hovoriť, že nám tvorcovia klamú alebo niečo podobné, no sú tu momentky, ktoré pôsobia viac filmovo, ako realisticky. Alebo minimálne to tak aj spravia tými dialógmi. Našťastie ale film vyzerá po filmárskej stránke celkom schopne, mám pocit, že veľa toho čo vidíme sú skutočné zábery, alebo tak minimálne pôsobia. Vďaka tomu má aj hora celkom slušnú atmosféru. Jediné čo ma ozaj mrzelo bol fakt, že koniec je oveľa monotónnejší, než celý zvyšok filmu. Pôsobí, že to nechce byť nejaké zakončenie happyendom, no miesto toho sa rozhodnú pre niečo trošku iné. Okey. Je to síce niečo iné, no nemyslím si, že to filmu pomáha. Ale zase je to dostatočne v pohode, aby som film aspoň v tomto smere pochválil. Neviem. Ja som s výsledkom v pohode. Hodnotenie: C+ ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě pouze další horský survival, ale už na druhý pohled je poznat, že je skvěle natočený, skvěle zrežírovaný a nakonec i se zajímavým koncem udělaný film. U Sněžného bratrstva jsem měl tu smůlu, že jsem věděl co se bude dít a taky jsem viděl původní film.... Tady jsem vůbec netušil o čem to bude a jak to dopadně, takže mi to přišlo hodně mrazivé a zároveň uvěřitelné, já s tímto nemám problém, mně se to líbilo (tedy ne ta zima, tu bezmezně nesnáším), taky mám celkem rád Naomi Watts, takže celkově spokojenost s náhodně viděným (polským) filmem....80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)
  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama