Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem času několika let vzpomínám na tento líbezný a barevný film. A pamatuji si všechno naprosto přesně. Před očima mám Monicu Bellucci coby Kleopatru, její kostýmy, ladné stíny, bohaté paruky, všechny ty náramky na ruky... nalepené řasy, vrozené půvaby, půjčené sandály... jako by to bylo skutečně včera. Ptáte-li se na věci ostatní, příběhy, Galy... ano, pamatuji si to naprosto přesně. │40% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejně ujetá podívaná jako první díl, jen s tím rozdílem, že se děj odehrává v Egyptě. Francouzi opět potvrdili, že jejich humorné podání se musí brát s dost velkou reservou, stejně jako český dabing. Dvojice Gérard Depardieu a Christian Clavier opět nepřidali nic navíc, drželi se svého standartu a zcela je předčila „božská“ představitelka Kleopatry Monica Bellucci – která byla jak jinak zase neuvěřitelně sexy. Její sporé kostýmy – to byla pastva pro oči. Jednička však přece jenom nabídla méně nudných pasáží, kterými se to tu jen hemžilo a dost mi chybělo tradiční mlácení Římanů. 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Druhý filmový Asterix a Obelix, kde okrem tradične skvelého Gérarda Depardieu sa objaví aj taká herečka ako Monica Bellucci. Dobrodružstvo na vysokej úrovni, komédia tiež a preto možno vznikli aj také chvíľky v scénkach, že to je aj celkom slušný fantasy príbeh. Šialené, ale rodinný film európskeho formátu to pekne spĺňa. Som rád za ďalší zábavný film na túto tému. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Otis (Edouard Baer) vytvořil ve filmu výtah. Ve skutečnosti existuje společnost, zabývající se výrobou výtahů, která se jmenuje Otis. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Amonbofis (Gérard Darmon) krmí krokodýly, říká tři jména. Avšak krokodýli jsou tam jen dva. (G3niu5)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět ještě několik scén. Po skončení titulků pak následuje ještě jedna bonusová scéna. (griph)

Reklama

Reklama