Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frédéric Talgorn: 1 All We Need Feat Big Ali ,2 Funk Machine Asterix Funk Feat Lops Andrea ,3 Dollaly ,4 Supernatural Funky Fresh ,5 Gynyrique Dybut ,6 Astyrix Et Obylix ,7 Mais Nous Sommes Romains ,8 En_Route Vers Olympe ,9 Les Juges ,10 Dr Mabus ,11 Bain Mousse - La Palestre ,12 Entraonement D Alafolix ,13 Scine Du Balcon ,14 Ouverture Des Jeux Et Parade ,15 Congris De Druides Et Idyfix Cherche Panoramix ,16 Test Du Colyoptire ,17 Course De Relais ,18 Lancer De Disque BW Alafolix Et Humungus ,19 Brutus Se Dope Et Se Dygonfle ,20 La Galire ,21 Courennement Et Banquet Final ,22 La Course De Chars ,23 Besoin De Rien Envie De Toi ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina negativistů se tu ohání naprostou odlišností od komixové předlohy, která byla údajně úžasně úžasná. Když už se uchýlým k četbě, tak se rozhodně nejedná o komixy. To nechávám na předškolních čtenářích. Bystřejší z bystřejších zvládnou z předchozích řádků vydedukovat, že jsem nečetl ani tento komix, tudíž postrádám možnost srovnání. V rámci možností se mi film líbil. Co jsem očekával to se přibližně dostavilo a velmi příjemně mě překvapil samotný závěr. Takže tady to budou slabé 3*. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Michaeli, máš náskok desetinu přesýpacích hodin:" Pitstop Germánského vozataje Michaela Schumachera pod taktovkou Jeana Todta byl jedinečný. Stejně tak mě pobavili mistr nohomíče Zinédine Zidane, mistr rukomíče Tony Parker a mistryně raketomíče Amélie Moresmo. Ti si své role opravdu užili. Jinak mě bavil už jen jedinečně zákeřný Brutus, elixír pro olympiádu zvaný EPO a samozřejmě Ave Já. Takže Ave On a já jdu nafouknout ovčí bachor, nasadím si sandály se špunty a zavěsím rybáři přímo do sítě. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co na to všichni tak nadáváte? Díky vašim komentářům jsem měla z tohohle filmu hrůzu, ale po dokoukání jsem byla mile překvapená. Brutus a Caesar jsou naprosto dokonalí, stejně tak i bláznivý vynálezce. Asterix a Obelix jsou odsunuti stranou, ale to je z části dobře, protože mě alespoň nezabíjela výměna perfektního Claviera za Cornillaca. No, alespoň nechali Asterixe nadabovaného stejně (Trávníček), což se ovšem nedá říct o Obelixovi (skvělého Štěpničku nahradil Jirák). Změna herce se však nedotkla jen postavy Asterixe, ale celé (!!!) Galské vesnice. Na chvilku se vrátil i trhlý Numerobis s bratrancem Zidanem (LOL), největší sportovní hvězdou byl ale stejně Schumacher a jeho rudé "Ferrari". Vizuální stránka filmu mohla být méně vyumělkovaná, ale tak nic není dokonalé... "OCHUTNÁVAČ!!!" ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve srování s komiksovou předlohou ultrablbé, ale dvě * přeci jen dám. Jednu za Zinedina Zidana, který si svou roličkou vydobyl svůj profil na imdb i tady na csfd ( obskurní podmnožina tvůrců zahrnující třeba Reynolds Koranteng-pohlaví muž, prioritně herec nebo Keiko-pohlaví žena, prioritně herec). A druhou za Alaina Delona v roli Caesara a jeho geniální hlášku:" Ave já". ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 22. června do prosince 2006 v přímořském španělském městečku Alicante. Tam také vyrostla největší dekorace v dějinách francouzského filmu – 265 metrů dlouhý olympijský stadion. (Siriuss)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama