Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by šlo o důstojnou podobu kreslených Asterixů a Obelixů. Nadruhou stranu, ikdyž se nejedná o žádný zázrak, člověk se vcelku dobře pobaví. A to především zásluhou nejlepších francouzkých komiků v čele s Christianem Clavierem a Roberto Benignim, ten opravdu neomrzí ani po x-tém shlédnutí :-). ()

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a své národní hrdiny si Francouzé zfilmovat museli. Zaplaťpánbůh, že se do toho opřeli oni. Víme jak to také občas ve filmovém průmyslu bývá. Do režisérské stoličky se opřela hvězda, která každopádně věděla do čeho jde a tak to prostě nemohlo zklamat a také se to podle mě nestalo. Sice to není nijak geniální, ale zábavné určitě je. Příběh je spíše smíchanina základního prvního dílu s pár inovacemi, které ne že by překvapili, ale ač se snaží o vtip nakonec to vyzní trochu jinak. Důležitá byla hlavně věc, kdo se do hlavních rolí Asterixe a Obelixe opře. Řekl bych, že výběr se povedl na jedničku. Asterix, který by měl být lídr je sice trochu pozadu. Jenže Gerard Depardieu se pro Obelixe narodil. Tenkrát ještě trochu přitloustl a rozhodně neudělal na chybu. Vínko a sýry jeho postavě udělaly určitě dobře. Do role Obelixe určitě a nebudu lhát když řeknu, že právě kvůli němu na tenhle film, tak rád koukám. --- To je konec jeho vousu. - Na druhym konci bude on! - Tos vymyslel vlastní hlavou? ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama