Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Lalaith22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě perfektní série z Byl jednou jeden... Líbí se mi, jak se nebojí kontroverzních témat. Otroctví, přirozený výběr, apod, která by byla, pokud by se seriál vytvářel dnes, nemyslitelná. Trochu mi vadí zaměření na francouzské dějiny, které mají přednost před dějinami země a z pohledu celého světa nejsou tak významné, ale to je vzhledem k tomu, že se jedná o FR seriál, pochopitelné. Velmi se mi líbí, že děti se mohou nadchnout nějakým tématem z naší historie a když toto téma není zpracované kompletně, tak i tak získají slušný základ. Vše je navíc přehledně a rychle vysvětleno. Já se na seriál ráda dívám i v dospělosti a pořád baví. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál který muselo vidět snad každé dítě, protože neznám žádnou základní školu kde by ho nepouštěli jako doplněk při výuce. Není divu když všechna ta témata ze všech těhle seriálů Byl jednou jeden... mohla souviset se skoro s každým předmětem, tohle je navíc důkazem toho že ať sebevíc obsáhlejší učebnice můžou být  nemusí vám ani (zdaleka) vysvětlit věci tak jako stručné vysvětlení obohacené troškou humoru nebo ještě lépe praxe. Možná že mnozí určitě rádi zapomněli, přišlo jim to trapné a přešli k (zajímavějším) filmům nebo seriálům ale já jako někteří jedinci naopak si myslím dodnes a už napořád že to trapné nebylo naopak zajímavé svým stářím které jde na té krásné animaci vidět, tou varhaní hudbou od skladatele vážné hudby pana Bacha která dokonale vystihuje lidskou existenci a její historii a nakonec tím mistrným  dabingem. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jako malý jsem měl tento seriál velmi rád. Když jsem jej nyní s odstupem viděl znovu, tak se mi leccos připomněl. A překvapila mě jistá nevyrovnanost dílů. Některé jsou zpracovány výborně, jiné už tak ne. Dalším, a to pochopitelným problém, je jistý frankocentrismus. Jinak za mě dobře použitelná školní pomůcka. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z celé série Byl jednou jeden je tenhle můj nejoblíbenější. Tohle je prostě nadseriál pro děti, protože nejen si dokáže získat dětskou pozornost, ale dokáže dotyčného skvěle zabavit i pobavit. Dokonce, i teď v dospělosti bych se na to klidně podíval. Velice naučné, skvěle se na to dívá, a skvělá hudba:) ♪♫ Jasných 5 ***** :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

''Byl jednou jeden...'' je rozhodně nejlepší dokumentární série, jaká kdy byla natočena. Vědomosti jsou nám podávány zajímavou a zábavnou cestou, neboť vše je vloženo do poutavého animovaného příběhu. Byl jednou jeden člověk je spolu s vynálezcem ta zajímavější čast, Život se mi líbil jen když jsem byl menší a pořad sledoval v Jů a Hele... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama