Reklama

Reklama

Začalo to jedné žhavé noci

  • USA One Night at McCool's (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všechno to začalo jednu noc v baru jménem McCool´s. Tentokrát zde bylo docela rušno. Randy (Matt Dillon) zde pracuje jako barman. Právník Carl (Paul Reiser) tu setrvává ješte po uzavírací době. Detektiv Dehling (John Goodman) je zde kvůli kriminálnímu činu. Je to snad mrtvé tělo, které spojilo tyto muže dohromady? Nejenom napětí, které tu vládne, ale i okouzlující mladá žena, příhodně pojmenovaná Jewel - šperk, klenot, skvost, drahokam - vyberte si, co chcete. Jewel (Liv Tyler) donutila všechny tyto tři muže přemýšlet o tom, jak by ji dostali, donutila dva z nich zapomenout na své (žijící!) manželky a jednoho z nich na již zemřelou ženu. Až jeden z mužů označil tento mimořádný moment: "Sex a násilí, všechno v jednu noc, to je trochu moc." Ale s ženou, jako je Jewel, je třeba očekávat mnohem, mnohem víc. Víc kalamit než se tři muži obávají. A to, co ona očekává, je víc, než ji mohou ti tři chlapi dát dohromady. A starý najatý vrah Burmeister (Michael Douglas) z povzdálí čeká na příležitost.

První filmový projekt produkční společnosti Further Films Michaela Douglasa, který si v něm vychutnal menší roli vášnivého hráče binga a hlavně zabijáka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

castor 

všechny recenze uživatele

Spousta hereček má za sebou desítky focení pro prestižní katalogy, paparazzi je stíhají na soukromých jachtách, dámy samy sebe prezentují na sociálních sítích. Liv Tyler nikdy neplatila za nějaký sex-symbol, nicméně co předvádí v téhle hořké komedii, to musí nejednoho diváka dostávat do varu. Její smyslná hrdinka, která má ráda vodu z kohoutku i (jak tvrdí) šoustání (a brzy si bude moc přát také DVD přehrávač), je středobodem zájmu pro trojici chudáčků: jedním z nich je barman Matt Dillon, trouba, který má brzy na krku nějakou tu vraždu a vloupání. Druhým pak jeho bratranec, potají okusující sado-maso praktiky, třetím truchlící vdovec a detektiv John Goodman, který tuhle nevinnou květinku chce za každou cenu chránit. Příběhy těchto tří mužů pak poslouchají další tři lidé, kteří do děje také po svém zasáhnou. Zejména Michael Douglas, producent snímku, který pomohl téhle černohumorné taškařici na svět. Moc se mi zamlouvalo, jak se dotyční tahají o slovo a předkládají každý svou verzi příběhu. Je to rafinované, výborně napsané, místy překombinované a až samoúčelné, ale zejména díky hercům (s Liv Tyler v čele) a několika tragikomickým scénám to stojí za to. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film s prvky komedie, ale co mě vadilo, byla žena s jménem Jewel, roli snad až moc přehrávala, až to bylo trapné, dobře dávám tři hvězdičky, ale jen za pár momentů ve filmu, kdy bylo nějaké napětí, ale jinak mě film přišel nezáživnej, takhle si film rozhodně nepředstavuji, a hodnocení zde je až moc vysoké sand 66ˇ% ale víc určitě ne, ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Perfektní černohumorná komedie s nápaditě vyprávěnou cáklou zápletkou a tragickými, skoro coenovskými postavami. A navrch s krásnou Liv Tyler která snad nikdy nebyla víc sexy, než v téhle zrzavé verzi. Jestli jste se do ní nestihli zamilovat ve Svůdné kráse, tak tady je nejlepší příležitost. Škoda že film nesedne každému, protože humor je dost temný a občas skoro neviditelný. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler byla krásná do svých zhruba dvadvaceti let, pak se z ní stala taková oplácaná paní. To by celkově nevadilo, pokud by s ní nebyly točené filmy, které mají zdůraznit její krásu, která ale už odkvetla. Kdyby tedy tento film vznikl o takových pět let dříve, možná by to splnilo záměr a krásná Liv by drtila rozkroky můžů včetně toho mého. Takhle jsem se jenom díval na tu Liv, která bývala krásná a říkal si "Co to proboha je?". Film mě naprosto minul a to tak, že jsem po půlhodině zavěsil....45% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Docela povedená černohumorná variace na filmy-noir, v nichž je katalyzátorem dění krásná femme fatale. Kromě dobře obsazených herců (hlavně Liv Tyler a Paul Reiser) potěší především slušně vygradované finále (poslední záběr je vskutku pamětihodný příklad drsného humoru). Pro mě osobně sice žádná velká legrace, ale svoje kvality to rozhodně má. 60 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Skutečný bar „McCool's" se nachází v St. Louis, ale filmaři se rozhodli v něm nenatáčet, protože je moc temný a ponurý. (Tygrys)
  • Film, který můžeme zahlédnout na DVD u právníka je Hamilton, režíroval jej také Harald Zwart. (Tygrys)
  • Postava Utahova bratra (Andrev Dice Clay) odkazuje svým vzezřením na dřívější film Michaela Douglase Volný pád (1993). (Lorge)

Reklama

Reklama