Reklama

Reklama

Stovky bobrů

  • USA Hundreds of Beavers
Trailer

Obsahy(1)

Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. Videoherně vyprávěný survival oživuje pro nové milénium žánr němých grotesek. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na REVENANT Zmrtvýchvstání místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech ve stylu Studia Kamarád. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ujetina, ktera se fakt nevidi kazdy den. Presne jak tu nekteri zminujou, nema groteska kombinovana s Looney Toones s naprosto jednoduchym, ale naprosto dostacujicim pribehem, sympatickym hlavnim hrdinou, perfektni vizualni strankou a paradni hudbou. Fory se sice obcas zbytecne opakujou, ale nektery jsou masakralni a s pribejvajici stopazi se pritvrzuje. Neda se k tomu asi uplne pristupovat jako ke klasickymu filmu, ale ja se bavil skvele, proste poctiva ptakovina, jako stvorena k pusteni na nejaky kalbe. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Oproti většině komentujících mi ty stále se vracející pasáže přišly nejvtipnější, protože tím, jak film přebírá mentalitu survivalových videoher, tak tímto celkem odvážně nepřeskakuje jeden z jejich nejdůležitějších elementů a to potřeba neustálých repetic a grindingu, motivující hráče k vynálezávosti způsobů, jak tyto procesy automatizovat. Když sledujeme sekvenci, ve které každou noc někdo zabije a ukradne psa ze spřežení, přičemž každou takovou noc zmenšující se počet oněch psů musí hrát spolu jinou karetní hru, dokud ten poslední si prostě odevzdaně nevykládá pasiáns, tam ten film cením nejvíce. Podobně tomu pomáhá, když navzdory tomu, že míra postprodukčních doplňků zde přesahuje poměr těch reálných, se lesní zvířátka drží své podoby zmatených lidí navlečených v hadrech, ze kterých dost často zjevně píču viděj a jejich každej pád na držku je prostě hrozně naplňující. Docela dlouho ale trvalo, než jsem ten film přijal, protože třeba oproti takové Panice v městečku, která byla autentickou zběsilou anarchií pošílené mysli, tak u Hundred of Beavers můžete mít hodně dlouho pocit takovýho toho taťkovskýho šaškování před dětma na rodinném výletě a dokážete si ho vlastně dobře představit promítaný někde v dětském stanu na Pokáč kempu (jsou tam vůbec jiné stany?). Naštěstí ta kadence vtipů je neuvěřitelná a když se začnou vracet v plné síle všechny running jokes, jste celkem bezbranní. Jsem trochu rezervovaný ohledně těhlech green screen taškařic (kterých býval odjakživa plný YT), ale v tomto případě budu citovat profesorku McGonnagalovou poté, co na konci roku Brumbál náhodně nahází Nebelvíru přesně tolik bodů, aby to natřeli Zmijozelu: This goes against all the school rules and my entire moral code but I'm too drunk to care.  ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Zatímco spoustu režisérů má problém odvyprávět smysluplný příběh... film Stovky bobrů to zvládne sice extrémně bizarně, ale zároveň taky téměř beze slov. Cheslik jakožto režisér tak spolu se svým týmem ukazuje, jak má film jakožto audiovizuální médium fungovat, protože každý pohyb nebo zvuk má víceméně smysl. Dokonale pochopil pravidlo "neříkej, ukaž" a jednotlivé gagy nebo budované náznaky měl promyšlené do detailu. S nízkým rozpočtem navíc dokázala Cheslikova parta vytvořit vizuálně naprosto nápadité dílko, ve kterém víceméně jenom poskakují komparsisti ve zvířecích kostýmech ve sněhu. Osobně bych filmu 10-15 minut ubral, protože se pak začal velmi táhnout (možná začátek malinko zkrátit), ale rozhodně si vysoké hodnocení zaslouží. Oproti momentální Hollywoodské produkci, která je skoro jako generovaná AI, je tohle ukázka mistrovského řemesla, které pomalu a jistě mizí a dělají ho jenom nadšenci. Hodnocení: 80 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Happy Tree Friends: The Movie meets O človíčkovi. S bobry; stovkami chundelatých bobrů. Svébytná, hravá, nápaditá (a především mrtě vtipná) ujetina "made in Hornbach" pracující s poetikou němých a animovaných grotesek. Autorům se daří neustrnout na místě, videoherně gradují a neustále posouvají koncept i jeden každý vtípek.🎵La La La La La🎵 ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Mike Cheslik pod svým režijním vedením stvořil groteskní černobílý opus, který zaplnil sál Stovkou bobrů a ukázal světu dílo vcelku nevídané. Pokud se divák umí naladit na správnou vlnu, tak se filmem baví od začátku do konce, ale pokud se na tuto vrtkavou vlnku nenaladí, tak dokážu pochopit nějakou tu skupinku diváků, kterým film k srdci nepřiroste a jde totálně mimo ně. Ze snímku jsem prapůvodně měl lehké obavy, ale po několika málo minutách zakmitání uvódní sekvence jsem se začal bezmyšlenkovitě filmem bavit, což mi vydrželo po celý jeho vysílací čas. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Odhadovaný rozpočet filmu bol okolo 150 000 dolárov. Režisér Mike Cheslik odhadol, že kostýmy maskota stáli okolo 10 000 dolárov a štáb kúpil všetky kostýmy online. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama