Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (842)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi se mě líbila kontaktní kampaň tvůrců s diváky, ze který je opravdu cítit, že o nás diváky stojí, že to není takový to ryze český "udělali jsme si film pro sebe a celebrity a nazdar". I s rozhovorů byla cítit, že tvůrci se chtějí s diváky o tenhle film rozdělit a tomu ja teda velmi tleskám a samozřejmě na základě toho jsem se rozhodl, že si zajdu na film do kina. Odmítl jsem i naší projekci v Atlasu, protože přece jen sál č12 v pražským Cinestaru mě na tenhle biják přijde jako lepší varianta, jak z hlediska zvuku, tak velikosti plátna. A musím říct jedním slovem wau, chlapci a děvčeta, jste dobrý, fakt dobrý. Mít koule na to udělat film úplně jinak než se tady dělá, s citem pro vizuální stránku, v budování future atmosféry, kreativní nápady z hlediska exteriérů. Velmi kvalitní casting taky super. Václav Neužil je pro mě tahoun číslo jedna ať už má méně prostoru jako třeba tady nebo hlavní roli jako třeba jinde. Adrejka Mohylová je kvalitní, neokoukaná, charismatická holka na kterou si určitě vyjedu do Plzeňského divadla a umí hrát,  to teda ne že ne. Připomínala mě takový ty detektivy ze starý školy. Mám bohužel i výtky, jedna z nich se týká, že až příliš se napovídalo jak to všechno bude, já bych to naopak zahalil a na konci to všechno odpálil na diváka. No to asi stačí, zkrátka jsem nadšenej, z toho co jsem viděl, velká pochvala pro tvůrce a oprávněný čtyři hvězdy Jen tak dál český filme, jen tak dál ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I já ve filmu vidím ty problémy českého sci-fi, které se prostě u nás netočí a po Bodu obnovy zřejmě ani nezačne (byť samozřejmě na Netflixu je to hit). Cítím z toho, že film cílí spíše na starší diváky, kteří ideálně neviděli klasiky typu Blade Runner, kterého tvůrci citují/vykrádají a některé věci zkrátka nepůsobí úplně dobře, nejvíce mi to připomínalo tou futurističností první polovinu Demoliton Mana se Slyem (konceptem zas Altered Carbon) a já tu zkrátka musím být za toho, co chválí, jelikož když vidím ty české lokace a cyberpunkové kulisy v tom zasazené, musím skutečně smeknout klobouk nad tím, jak se Robertu Hlozovi a celému štábu kolem výpravy atd povedlo s takovým malým rozpočtem v kontextu žánru připravit takovýhle mix žánrovky, co u nás nemá období. Samozřejmě také vidím podivné dialogy, které nejspíš někdo šil horkou jehlou a chce se mi v tomto případě být celkově smířlivý a filmu přát a doporučit ať si ho na tom Netflixu pustíte. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tradiční česká kriminálka, která je na oko zabalená do sympatického Sci-Fi světa s nádechem Blade Runnera, jenže těch vizuálních atrakcí je zde málo, herci mě nezaujali ( byť hlavní hrdinka sympatická je), dějově mě to vůbec nebavilo, absolutně mě film nedokázal vtáhnout do děje a udržet si pozornost bylo docela náročné. Fandil jsem tomu, že vzniklo trochu něco jiného, ale když je to nuda jak prase, tak zbytečná snaha. Fanoušky si to najde, mě to minulo. 4/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od dob Ikarie XB 1 první české scifi, u kterého nemusíte bezmocně svírat pěsti. Bez koprodukčních herců a hlavně bez POSRANÝCH POSTSYNCHRONŮ. Neokoukaná Andrea Mohylová, dobře obsazení Hádek, Dobrý, Vlasák (Cowleyho syndrom) a hodně zdařilý look, na české poměry až neuvěřitelně. Sice jsem párkrát zanadával na nelogičnost (např proč volá policii a oznamuje jí, že jdou do domu, když je tam někdo nečeká a tím se připraví o čas atd), ale vem to čert, 4,5* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hned první záběr s zimmerovskou hudbou ohromí, uvědomujíc si, že jde o český film. Monumentální exteriérová výprava se skvělým dizajnem, včetně aut, hologramů či digitálních obrazů je v Bodu obnovy na světové úrovni. Dějově by nevadilo že jde pouze o kriminálku ve sci-fi prostředí. To byla i Minority Report. Handicapem je snaha držet diváka v non-stop napětí neustálým, často zbytečně kličkujícím řešením zápletky skrze dialogy, dialogy a další dialogy. Bez originálního a údernějšího vtažení do děje jsem nebyl ochotný (a v rámci noční festivalové projekce po celém dni ani schopný) tu překombinovanost pobrat. Příště přijít s originálnějším námětem, ubrat kecání, vybalancovat oddychovými pasážemi s poznáváním postav a bude to pecka. Klidně jako filmová série se stejnou slečnou detektivkou. Je dobře obsazená, dobře se na ní kouká a její postava vybízí k rozvinutí. [Karlovy Vary IFF] ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Viadukt, který je ve filmu vidět na jeho konci, se nachází v obci Krnsko (Stránovský viadukt) na Mladoboleslavsku. (AlfaPraenest)
  • Matěj Hádek (David Kurlstat) a Václav Neužil ml. (Mansfeld) měli původně hrát postavy toho druhého (Hádek Neužilovu a Neužil Hádkovu), ale posléze se tvůrcům zdálo, že se více hodí do rolí, které nakonec ztvárnili. (cheyene)
  • Detektiv Em (Andrea Mohylová) používá jako služební zbraň futurističtější CZ P10C, která na botce závěru ukazuje stav munice v zásobníku. Taková technologie dnes již existuje a vyvinula ji americká firma RADETEC. (UncleMorty)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama