Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (167)

Klara 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce není co vytknout, všichni tři protagonisté se dokonale doplňovali a byla radost to sledovat. Po hudební stránce to byla radost taktéž, Atticus Ross a Trent Reznor jsou géniové a i když mě soundtrack nejdříve překvapil, vlastně se k tomu filmu naprosto hodil. Krásné experimentální scény, navnadilo mě to k tomu, zkusit tenis. Ale určitě bych to neoznačovala za film roku, na to tady asi budou jiní adepti. Přesto mě Luca Guadagnino nesmírně překvapuje svou všestranností, každý jeho film je o něčem úplně jiném a je vlastně moc zajímavé to sledovat. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

To už se dlouho nestalo, abych očekávala prudu a dostala jsem filmový bombónek. Hudebně neskutečně nabušený combo, kamerový záběry neotřelý a hodně zajímavý a scénář předčil má očekávání. Power play mezi jednotlivými charaktery zde byla velmi věrohodně vykreslena a i tak byl prostor pro divákovo překvapení, sezení na okraji židlí a očekávání, co bude dál. Josh je nepřekonatelný, Mike mu skvěle sekunduje jako herecký sparingpartner a o Zendaye si stále myslím a budu myslet, že je Disneyová princezna se skvělým PR, kolem které je až zbytečný hype. Člověk jí totiž tady prostě to mateřství nevěří. Navíc se nám tu rozšiřuje takový nešvar, že takovéto hvězdičky, které nemají ošahaná prkna, co znamenají svět, se až moc spoléhají na porty a jejich mluvený projev je velmi nekvalitní. Což se odráží na snad jediném škraloupu filmu, který přiřazuji velmi špatnému zvuku. A ano, některé záběry by lépe vynikly ve zkrácenější verzi. S nostalgií jsem zavzpomínala na natáčení podobně nervy drásajícího, ale o stupínek přeci jen lepšího zpracování slavného zápasu Borg/McEnroe (2017), kdy jsme několik týdnů trávili na Štvanici a přesně stejně jsme měli vykroucené krky a z přípravy a soustředění Shii LaBeoufa mezi záběry šel strach. Takže si dovedu představit práci, co za jednotlivými návaznostmi, sety, matchbally a propocenými tričky stojí. Skvělá práce, jsem ráda, že jsem tomu dala šanci. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní dramata a na Challengers jsem se od prvního traileru velmi těšil. Luca Guadagnino je zárukou kvalitní filmařiny a doručil solidní sportovní romanci, které sice trochu občas drhne tempo v druhé půlce, ale Zendaya si strhává veškerou pozornost na sebe. Finále hezky napínavé, hezká kamerová práce, slušné herecké výkony a celkově dobrý film, ale který si znova nepustím ( Sestry Williamsovy se Smithem mě bavilo zkrátka o chlup víc, tam byly také silnější emoce). 70% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najsexi film roka. Luca Guadagnino si berie to najrajcovnejšie z Call Me by Your Name, to najlepšie zo športových filmov a ešte to zaobaluje do neskutočne originálneho a sakra štýlového vizuálu plného nápaditej kamery, parádnej hudby a dravého strihu. Nejednoznačný, iba v náznakoch naznačovaný bisexuálny trojuholník zaobalený do tenisového filmu, kde tie, parádne natočené tenisové zápasy hrajú až druhý prím. Ten prvý hrá zbesilá vyprávěcí štruktúra, ktorá skáče v časových obdobiach v každom druhom strihu, ale divák sa ani raz nestratí v postavách a udalostiach, ktoré sa práve dejú. Nie je to síce úplne bez chýb (napr. trochu zbrklý samotný záver a posledný záber filmu bez dostatočného climaxu), ale faktom je, že Luca Guadagnino natočil zatraceně hot and cool movie! CELKOVO: 8/10 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Rivalové ve sportu, rivalové ve vztazích. I když o ten tenis tady jde až v druhém, a možná až ve třetím plánu. Tohle je o přátelství, zradě, ztracených ambicích a touze vyhrávat. Od Luca Guadagnina jsem před tím viděla jen “Dej mi své jméno“ a kdybych předem nevěděla, že se jedná o stejného režiséra, vůbec by mě to ani nenapadlo. Tam, kde v DMSJ převládá idylické prostředí prázdninové Itálie, v Rivalech se každou chvíli pohybujeme v hektickém koloběhu tenisových turnajů a nervní atmosféru ještě umocňuje dunivá elektronická muzika (ze začátku to působilo divně, ale fungovalo to), která se ovšem občas střídá s klasikou. Nevinnou a čistou první lásku z prvně jmenovaného snímku, tu střídá komplikovaný vztah tří vyhraněných osobností, kteří jsou ochotni hrát tvrdě, nejen na kurtu. Celým filmem se prolíná přítomnost, spolu z flashbacky z různého časového období, které postupně utvářejí obraz celého příběhu a motivace všech tří propagonistů. A tří herců myslím doslova, protože toto je komorní show, kde všichni ostatní slouží jen jako bezvýznamní statisté. To ovšem vůbec nevadí, protože celá trojka hraje suprově a Zendaya si tu „mrchu“ očividně užívá. Jen ke konci mi přišlo, že se tam některé ty tenisové nadhozy trochu  protahovaly, ale jinak v celku nemám připomínky. Netvrdím, že jsou Rivalové pro každého, ale rozhodně se Luca Guadagnino profiluje jako zajímavý režisér. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

včera

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama