Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Svieža konverzačná komédia podľa divadelnej hry. V aranžovaní scén a dialógov je ich divadelný pôvod cítiť, ale nie je na prekážku. Hovor postáv v podobe ucelených viet je veľmi príjemnou zmenou v dnešnej dobe. Lyrickosť strohého vidieckeho života je rozveselená modernou dobovou hudbou. Interiéry sú pôsobivé a exteriéry romantické. Dynamický tón filmu akoby inšpiroval aj modernizáciu Sherlocka Holmesa (2008). Ruperta Everetta som si viac všimla iba vo filme ´Shakespeare in Love´ (1998) a zrejme mu tento štýl sedí. Tu sa výborne doplňuje s Colinom Firthom. ()

paascha

všechny recenze uživatele

No nevím, nevím. Filipa nejlepšího ze všech podle mě udělali kdysi herci z Činoheráku v čele s Abrhámem a Hanzlíkem, lepšího jsem ještě nikdy neviděl. Tohle moderní filmátko mě vůbec nebavilo, nudil jsem se až hrůza a každou repliku porovnával s mým oblíbencem. Tak to dopadlo strašně, samozřejmě, a ani jsem to nedokoukal. Dám to někdy jindy, až budu mít lepší náladu na podivné a zbytečné experimenty, heh:-)))) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Plejáda hereckých hvězd se představila ve zfilmovaném díle Oscara Wilda a určitě nezklamala. Film je příjemným potěšením a radostným vánkem do stojatých vod zfilmovaných knih. Přesto mně osobně asi příliš k srdci nepřiroste pro svou jednoduchost a průhlednost. To ale nic nemění na tom, že Everett i Firth spolu s dalšími herci podávají výborné a oku lahodící výkony. Hudba: Charlie Mole ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých adaptácií, ktoré ma neomrzia. Hry Oscara Wilda sú samostatnou raritou. a táto adaptácia zo skvelými hercami, úžasným scenárom a neprekonateľný príbehom dostane každého. Posledné scény sú dovedené do dokonalosti. Príroda v tomto filme nádherná. Napriek malým chybyčkám, ktoré som si všimla je to obľúbený film.. 85% krôčik k dokonalosti.. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě snímek ani trochu nenadchl, čekal jsem více humorných scén, namísto toho na můj vkus až moc dlouhé dialogy, ve kterých jsem neshledal skoro nic zábavného, mírně absurdno až trapno, ale každý má jiný vkus. Tento film mě bohužel neoslovil a to mám Oscara Wilda celkem v oblibě, divadelní hru jsem neviděl, předlohu nečetl, ale myslím, že by mě asi zaujala více než film. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Finty Williams, která hraje lady Bracknellovou jako mladou tanečnici, je dcera Judi Dench, která hraje starší lady Bracknellovou. (HappySmile)
  • Když se Reese Witherspoon učila anglický akcent pro tento film, její manžel Ryan Phillippe se zrovna učil skotský přízvuk pro svou roli ve filmu Gosford Park (2001). Kdo z nich se to naučil nejrychleji? Jejich dcera Ava. (HappySmile)
  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)

Reklama

Reklama