Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tempem vyprávění hodně pomalý ale na druhou stranu dobře promyšlený a napínavý thriller s mrazivou atmosférou a výbornými herci v čele s Julií Ormond. Hlavní hrdinka, která není žádná domácí puťka ale opravdu tvrdá ženská, pátrá po záhadném úmrtí malého chlapce od sousedů se kterým si vytvořila velice blízký vztah a cesta jí zavede až do zasněženého Grónska. Povedený thriller s dávkou mysteriózna a napětí. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem dost zvědavá... protože vím, jak to mám s filmy na základě knižních předloh... jsem knihomol a většinou vyhrávají knížky. A Cit slečny Smilly pro sníh patří zrovna mezi mé oblíbené. I v tomto případě čtené řádky vyhrály. A začnu-li srovnávat, je něco špatně. 3 hvězdičky dávám ale ráda: za mysterióznost, která zůstala zachována, a herecké výkony. Ono je asi opravdu dost těžké literární jazyk Petra Hoega zfilmovat. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, který na mě udělal i zvláštní dojem. Vyzařuje z něj takový jakýsi neklid a tajemno. Ale námět i filmové zpracování působí atraktivně a nevšedně. Herecké obsazení také velmi zdařilé. Julia Ormond je opravdu půvabná a oscarová Vanessa Redgrave v roli nábožensky založené bývalé zaměstnankyně jisté firmy je lákavým zpestřením příběhu. Záhadnějšího ctitele slečny Smilly, kterým je Gabriel Byrne, také vybrat nemohli. Celkový dojem se zdá být velmi kladný, ale přesto tomu něco chybělo. Sám ale nevím co. Jediný nežádoucí účinek na mě udělal český dabing, ale zato samotný snímek skutečně nemůže... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní mysteriózně-detektivní thriller, který navnadí úvodem, zaujme zápletkou, zamrazí atmosférou a napne závěrem (aby vzápětí zklamal příliš hollywoodským vyústěním). Bohužel jsem zatím nečetla literární předlohu, ale vzhledem ke kvalitám filmu to hodlám napravit. Výkony herců v hlavních rolích (J. Ormond, G. Byrne, R. Harris) jsou třešničkou na dortu tohoto veskrze zajímavého a ne zcela tradičního dílka. Pro mě příjemné překvapení, byť ne úplně dokonalé. 75% ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem samozřejmě ovlivněna předchozím přečtením úžasné knihy, u které jsem navíc víc než pestrý děj ocenila vytříbený literární styl a vnitřní úvahy a vtipný sarkasmus hlavní hrdinky. Filmové ztvárnění Smilly mě zklamalo z několika důvodů - typově rozhodně Julia Ormond ani náhodou není poloviční Sámka, natož elegantní dámička, kterou je v knize. A dále - dle předlohy rozhodně není hysterka, ba naopak až chladně a racionálně uvažující i v nejsilnějších momentech. Celkově jsem měla z filmu pocit, jakoby někam hnal a nenechal diváka nic v klidu vychutnat, s nikým se pořádně poznat. Každopádně množství událostí z knihy je velmi náročné nacpat do celovečerního filmu. Bylo by zajímavé, kdyby se někdo rozhodl podle předlohy natočit minisérii a s příběhem si pořádně vyhrát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama