Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha Christine sa mi páčila, hoci pri Kingových ostatných dielach je to "len" také kvalitné "béčko", už svojim námetom. Carpenter podľa mňa natočil tento príbeh maximálne kvalitne, hoci opäť v rámci "béčkovej" kategórie. Parádny old-school s dobrými efektami a úchylným hudobným motívom, ktorý ľahko asociuje Halloween. Na tomto si musia Kingovi fanúšikovia a fanúšikovia "pokleslých žánrov" pochutiť!!! ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Další naleštěný béčkový kus. John Carpenter umí připravit výbornou atmosféru s malými věcmi. Christine se stane automobilovou milenkou hlavního hrdiny. Být jejím milencem znamená ale určité závazky. Musí jí milovat až za hrob, musí jí rozumět a nesmí mít jinou. Na druhou stranu se mu ona odvděčuje jako osobní strážce a její písty budou bít až do posledního vstřikování. Na život a na smrt. Christine je prostě vášnivá milenka a nedovolí, aby se jí někdo pletl do osobního vztahu. Keith Gordon, jako Arnie, mi velice připomínal mladého Edwarda Nortona. Dokázal se dokonale přeměnit na čistou nenávist. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jo jo, taky bych chtěl takové auto, zkusím začít říkat svojí bordó feldě Kristýna a povídat si s ní, třeba taky obživne... Milá a zábavná záležitost, ale na víc jak na silné tři to nevidím, protože z tak skvělého námětu, jakým je živý vraždící automobil, se dalo podle mě vytřískat mnohem víc, zvlášť když měl režii mistr Carpenter. Kingovu předlohu neznám, ale pokud byl film natočený striktně podle ní, bylo by myslím bývalo lepší natočit Christine jen "na její motivy" a scénář trochu vytunit, na můj vkus (a na pana Carpentera) byl myslím příliš chudý a krotký, tedy málo bizarní, šílený, fantasmagorický, "něco" tomu prostě scházelo... Ale Keith Gordon je bez chyby, ty jeho ksichty jsou k popukání. (Pozn.: Asociace na kdysi dávno viděného Herzova Upíra z Feratu v ČST, musím si ho po víc než čtvrtstoletí zreprízovat!) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Kniha i film jsou průměr (možná i lehký podprůměr) jak v případě tvorby Kinga, tak Carpentera. Přesto jsem se u filmu vůbec nenudil. Na druhé straně jsem z něj nebyl ani nijak odvázaný. Kdyby za Christine nestála dvě tak známá jména filmového a literárního horroru, jistě by se (díky absenci samozřejmého očekávání) dostalo tomuto snímku i vlídnějšího nahlížení diváka. Takto je zklamání většinou nevyhnutelné. Hlavní zádrhel je asi v tom, že Kinga inspirovaly starší, méně známé filmy o zabijáckých autech, ale on tento námět pojal po svém: Přivedl (respektive přivezl) tohle obskurní horrorové monstrum do světa středoškoláků a jejich problémů. Možná, že spolu jen neladí právě spojení těchto dvou témat - s tím pak nic nenadělá ani John Carpenter. (A nebo už začal King, nespokojený s Kubrickovou interpretací Shiningu, tvrdě kontrolovat filmy podle svých knih?) PS: To auto působí sice velmi nebezpečným dojmem, ale bohužel není strašidelné. A to by asi mělo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga. John Carpenter si k filmu dělal i hudbu a té se dařilo hned od prvních chvil. CITÁT - Byla úplně nová, voněla novostí. To je ta nejkrásnější vůně na světě, snad kromě ženský.....jmenovala se Christína.......... Christina byla už jako mladé auto ještě na výrobní lince pořádně nebezpečná. V 60 minutě je nádherný záběr na Christinu, to chce prostě vidět, to se nedá popsat. Škoda, že scéna je krátká. CITÁT - Dobře, ukaž se........ Christina je Playmont z roku 1957 a tohle je příběh o jednom krásném autě a jednom velkém šílenství. Ohnivé scény jsou povedené. CITÁT - Bacha jak mému autu říkáš, je velice citlivá........... Ve filmu zazní The Destroyers se songem "Bad To The Bone". ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • V řadě dokončovaných vozů je správně ukázána jediná barva, ve které se model dodával, a sice „Buckshine Beige". Červenobílou kombinaci koncern běžně nenabízel. (DaveM)
  • Úvodní scéna z montážní linky se natáčela v opuštěné továrně na nábytek, přetvořené na pásovou výrobu automobilů. (DaveM)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama