Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Stephen King si pro jednou odskočil na režisérské křeslo a výsledkem je akční béčko s velmi jednoduchým dějem - většina příběhu je shrnuta v úvodní a záverečné obrazovce a zbytek je vyplněn zabíjením lidí a ničením kamionů protitankovými střelami. Co je však na filmu pětihvězdičkové je soundtrack, který mají celý na svědomi AC/DC (přímo na přání autora). ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stephen King jako autor výborných knih?...Samozřejmě! Ale myslím, že by měl u toho psaní zůstat, jako režisér mě totiž naprosto zklamal. Vzpoura strojů je podle mě poměrně zle natočený film, plný zbytečných nadávek, nevtipných vtipů a nezručně natočených akčních scén do té míry, že jsem si chvílemi málem zakrýval oči, abych neviděl, co to mistr King zase...Vůbec se nedivím, že byl za svou práci nominovaný na Zlatou malinu. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale před koncem se to zvedlo a já se začal konečně trochu bavit. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl minimálně 20let nazpět a po těch letech jsem si dal repete. Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to celkem i teď. Ikdyž samozřejmě pár výhrad bych k tomu měl. Ale proč se v tom zbytečně pitvat když šlo o režisérskou premiéru(zároveň asi i derniéru) Stephena Kinga. Úvodní 30minutovka nastolila celkem svižný tempo a tak není divu, že poté film zvolní ale v závěrečných minutách už je film zase o něco víc akčnější. Dalo by se to natočit určitě líp ale taky podstatně hůř. Takže za mě film na pohodu. Pro oddechovka kterou jsem si rád po těch letech zopakoval. 3hvězdy ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Stephen King sice neustál propadák kterým se tenhle film stal, pro mne to ale bude napořád předrevoluční klasika, kterou jsem viděl ještě na staré videokazetě. Děsivě zelený obličej skřeta, umístěný na kapotě hlavního kamionu, budu mít ve svých vzpomínkách navždy :-) Je pravda že film není bůhví jaké umělecké dílo, nicméně podle toho člověk soudit moc nemůže, natočeno to celé je na reálné povídkové předloze, právě Kingovi knihy a proto tam zrovna velký prostor k jakémukoliv větvení děje nebyl. Trošku drsné, hodně krve, minimální dějová zápletka, přesto alespoň pro mě i díky skvělé hudbě, zůstává film velmi kvalitní bečková záležitost! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)

Reklama

Reklama