Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvec Šálek je génius, který si své loutky vyrábí sám. Když ho však po školním představení uškrtí jeho vlastní loutka, vyšetřovatelé z ústavu se dostávají před složité otázky. Dokázal břichomluvec Šálek vytvořit umělého člověka podobného golemovi? A není to začátek procesu, na jehož konci nás všechny ovládne umělá inteligence? A dá se vůbec věřit vlastním smyslům? (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

rt12 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Ve snaze narvat do toho od každého žánru kousek vznikla hloupá slátanina. Krimi, komedie, horor a na konci pohádka o neviditelném nanovláknu (Císarovi nové šaty ?). Scénáristům i režisérovi teče námět a zpracování mezi prsty a to co pomyslně zbyde v dlani stojí za prd a vořech. Herci dělají co mohou (kromě Ciny ten je jedna křeč), ale z vody neuvaříš víc než vodu. Tak doufejme, že se všichni zúčastnění na tomto podniku, dobře baví při samotném natáčení. Nám u obrazovek je smutně a trapně za ně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když já nevím. Já bych si tak moc přál, aby to bylo povedené, protože pár dobrých nápadů zde je a překvapivě fungují (maňásková rekonstrukce, výprava parodie na Addamsovu rodinu), jenže na jeden dobrý prvek či fór jsou dva tři trapné a celkový dojem mám tak stále podprůměrný. A u filmařské stránky a výkonů herců to tak moc lavíruje, že nevím, co tvůrci vyváděli - mimo výše zmíněné bych dodal (a vše se to týká herců), že Macháček hraje svůj standart, což na jeho roli někdy stačí a někdy ne, Cina je někdy přesvědčivý a jindy strašně přehrává a jediné stabilní výkony podává Anna Fialová, která je skvělá a Darija Pavlovičová, která je naopak hrozná. A teď co s tím... Lepší 2* ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl! ... tedy z těch prvních dvou ;-) Odlišný díl ve stylu Addamsovy rodiny s mysteriózním motivem. Ač správné rozřešení případu mne napadlo ještě dříve než ke zločinu vůbec došlo, to bylo o několik úrovní lepší než první díl. Rozuzlení skoro mysteriózního thrilleru se otočilo do parodicky humorné formy, která však postrádala pořádný zátah na bránici, takže jsem z toho opět trochu v rozpacích. Tak snad příště... Tomuto dílu bych dal pěkné tři hvězdy. ()

Poryv 

všechny recenze uživatele

Do detailu vyšperkovaná forma, odvážná, hravá, poctivě řemeslně odpracovaná, na české poměry v lecčems novátorská, v protikladu s extrémně nudným, z prstu vycucaným obsahem, což platí i pro první díl. Je to jako přijít do galerie, vidět formálně zvládnutou malbu, která je obsahově naprosto prázdná. Strávíte u ní chvilku a jdete pryč. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Mě to snad začne i bavit. Je zajímavé (i u jiných seriálů) jak se mění režiséři, scénáristi. Jak přistupují k tomu vypsanému příběhu čí se drží téma. Pak tu budou situace s vlivem vstupu známějších herců coby epizodní hlavní postavy. Jinak tento díl v pop odkazech docela dobrý. S herci docela bojuji, ale Macháček ten svůj styl v poslední době posunul k lepšímu, skoro bych řekl, že obrátil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama