Reklama

Reklama

Manchurianský kandidát

  • Česko Mandžuský kandidát (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někdo se nám dostal do hlavy, ale jinak je všechno pod kontrolou. Napínavý snímek Mandžuský kandidát režiséra Jonathana Demmeho (Mlčení jehňátek, Philadelphia) představuje aktualizovaný remake stejnojmenného snímku z roku 1962. Ten byl natočen podle slavné knižní předlohy Richarda Condona a pojednával o americké vojenské jednotce, která byla během svého zajetí v Koreji naprogramována ruskými tajnými službami jako zbraň k zabíjení. V novém filmovém zpracování Mandžuského kandidáta z roku 2004 je děj snímku zasazen do Kuvajtu v období války v Perském zálivu. Během nezdařené vojenské operace velící kapitán Ben Marco (Denzel Washington) upadne do bezvědomí a celou jeho jednotku zachrání seržant Raymond Shaw (Liev Schreiber). Tak zní alespoň oficiální výklad celé vojenské akce. Pověst válečného hrdiny Raymondovi výrazně pomáhá v jeho politické kariéře a díky úsilí své ambiciózní matky Eleanor Shawové (Meryl Streepová) se stává jedním z hlavních kandidátů na post viceprezidenta Spojených států amerických. Kapitána Marca ovšem pronásledují podivné sny o tom, že ve skutečnosti došlo k únosu celé vojenské jednotky a jeho muži se stali oběťmi systematického vymývání mozků. Zdá se, že vlastním vzpomínkám nelze věřit a politické spiknutí nabývá stále větších rozměrů. Tento politický thriller představuje velmi vydařený příspěvek v kategorii konspiračních filmů a vyniká hvězdným hereckým obsazením. Meryl Streepová byla za svůj výkon ve vedlejší roli dokonce nominována na Zlatý glóbus a cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi zvláštny film s atmosférou priam až hororovou, demmeho réžia mi sadla a miestami ma až mrazilo, navyše všetci zúčastneníi napriek tomu, že sa jednalo o hviezdy prvého kalibru, podali herecký výkon na úrovni. pripomenulo mi to iné filmy s podobnou tematikou, lenže tento bol viac zviazaný s realitou ako napr také "Dark City" alebo ja neviem, takže bol o to dusnejší a znepokojúcejší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný ale poněkud zmatený a zdlouhavě se táhnoucí politický thriller bez jakékoliv "akce". Ne, že bych čekal přestřelky nebo tak ale chvílemi mi přišlo, že se nic neděje. Jedná se o klasický thriller o muži, který něco ví ale nikdo mu to nevěří, takže se musí o vše postarat sám. Mělo to atmosféru, napětí a Denzel opět předvádí velice dobrý standard ale tolik mě to nechytlo. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který jsem chtěla vidět jen kvůli Meryl Streep. A přiznám se, že pokud by tu nehrála, o film ani nezavadím. I když dneska jsou politické filmy moderní, tohle mě nikdy moc nezaujalo. Při sledování jsem se sice nenudila, z filmu vycházely čím dál tím více překvapivější scény a momenty, Meryl byla opět skvělá, ale... Prostě jsem čekala více. Tohle nenadchne, nestrhne vás to. Rutinní. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si to upřímně, byla to docela blbost. Tahle konspirační zápletka byla až moc neuvěřitelná na to, aby mě to vtáhlo. Navíc tam bylo moc politiky, politické moci a málo akce. Streep jako vždy nezklamala a byla hnusná, tady navíc ještě vypadala jak ředitelka ze střední, na kterou jsem chodil. Taky to bylo někdy dost nelogické a blbé. Prostě jsem se nemoh dočkat konce. Ne nedočkavostí, ale nudou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý remake původního Manchurian Candidate (česky Mandžuský kandidát) s trochu upravenou historickou souvislostí a jinou válkou. S hvězdným obsazením zkouší Jonathan Demme zavzpomínat na svou zašlou slávu z let dávno minulých. Daří se mu to velmi dobře, protože Denzel Waschington odvádí svůj velký standard s několika jeho oblíbenými drsnými pohledy. Vedle něj mě opět potěšil můj oblíbený Liev Schreiber, který jako zmanipulovaný syn své dominantní matky Meryl Streep předvádí co se naučil na prknech, která znamenají svět. Děj je působivý, i když trochu podobný (ne ve "faktech", ale celkovým pohledem na zmanipulovaní skutečnosti a vojáků) výbornému jakubově žebříku od Adriana Lynea s výborným Timem Robbinsem v hlavní roli. Celá mysteriózní linie, která není ve výsledku tak tajemná, jak se z počátku zdá, působí velmi dobře a určitě zabaví každého milovníka konspiračních teorií a nejen jich. Díky velmi dobrému hereckému obsazení a režisérovi, který po pár letech opět předvádí výborný výkon, lze Manchurianského kandidáta pouze doporučit ovšem milovníkům klasických válečným snímků se jistě moc líbit nebude. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Film začíná scénou, kde Marcovi a Shawovi přátelé z války hrají karetní hru; jedná se odkaz na film Mandžuský kandidát (1962), ve kterém hrály karty důležitou roli v příběhu. (jezurka42)

Reklama

Reklama