Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Buď mé schopnosti, skládat si jednotlivé dějové střípky, dosáhly během sledování Svěrací kazajky maximální hranice a nebo je děj filmu v zásadě triviální, přičemž je ovšem vždy chytře zahalený do určitého otazníku. Jako celek ve mě Svěrací kazajka ani omylem, narozdíl od některých žánrových kolegů (12 opic, Osudový dotek), nenechala nějaký výraznější dojem. Postpuné rozuzlení mi přislo celkem průměrné a i když samotný konec se dá vyložit mnoha způsoby, vzhledem k poměrné jednoduchosti zbytku dost pochybuji, že by těch několik vášnivých teorií mělo šanci a spíše se přikláním k jednoduššímu výsledku. Pro mě osobně "pouze" slušný nadprůměr, ale možná jsem to jenom nedocenil... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorému k dokonalosti chýba jediné – nekopírovať scény z 12 opíc a Preletu nad kukučím hniezdom. Inak sci-fi o cestovaní v čase ako má byť. Adrian Brody je snáď najväčším objavom posledných dvoch rokov a Keira Knightley ma po Pýche a predsudku konečne presvedčila, že dokáže nielen pekne vyzerať. Na rozdiel od včera zhliadnutej Zelenej míle to zo mňa pre mňa prekvapivo vyžmýkalo omnoho viac emócii než by som čakal. How are you doin´? Better, now. 9/10 ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Téma posunu v čase mám rád. Když se k tomu navíc přidá obsazení Adriena Brodyho do hlavní role + zajímavá zápletka + závěr filmu, který jsem si vcelku intenzivně prožil, tak by to vše nahrávalo na vysoké hodnocení. Ovšem pak zde byli věci, které mi tak nějak drhly. Některé sekvence (především spojené s přesunem v čase) mi připadaly tak nějak filmařsky nedokonale zvládnuté. Chvílemi mi navíc přišlo, že film ztrácí potřebné tempo a je až přiliš poklidný. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, který však imho měl na víc. Výsledný ortel - 70%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a napínavý film zráža na kolená neskutočne a neospravedlniteľné množstvo prehreškov proti logike. Herci podávajú skvelé výkony, hlavne Adrien Brody a pekelný Kris Kristofferson. Rovnako námet filmu je fascinujúci a s ich teóriou cestovania v čase som vôbec problém nemal (dokonca sa mi to veľmi páčilo). Problém bol v jej aplikácii do deja, kde sa tvorcovia dopustili strašných logických chýb, ktoré vrcholia v predvídanom, ale paradoxne nelogickom finále. Ako napísala Rogue: "Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný." Niet čo dodať. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje pocity jsou opravdu hodně rozporuplné. Ten film má skvělý námět, poměrně depresivní atmosféru, fenomenálního Brodyho a půvabnou Knightley. Ale pořád se mi zdálo, že tady se prostě dalo z toho všeho vytřískat ještě mnohem více, že scénář mohl být chvílemi trochu odvážnější a že všechno to tajemno působilo v symbióze s vyloženě slabým rozuzlením příběhu jako šíp vystřelený do prázdna. Byl jsem hodně zvědavý, ale Svěrací kazajka je jen další z mnoha filmů o cestování časem, který se významně liší jen tím, že se chytře schovává za vábivou masku psychiatrické léčebny. Srovnávání s 12 opicemi nepřipadá v úvahu... 65% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama