Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo má ve zvyku divoce překombinovat děj a zahltit tím množstvím zvratů diváka, aby se v té smršti informací ztratil. Ne vždy se mu to zcela daří, určitá předvídavost i nelogičnosti pozornému divákovi stejně neuniknou. Tentokrát ale budu smířlivější, protože zvolil téma, které mě baví a protože se mnou tak okatě nemanipuloval a nedělal ze mě blbku, tak jako v Contratiempo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To je pořád coby kdyby - jakou lavinu v budoucnosti způsobí jedno zrníčko minulosti? No ještěže tohle nemusím řešit, taky bych se rval za to, abych získal zpátky své rozmnožené geny, nemuseje měnit rodokmen - a to i kdyby byla nutnost dát přednost vocasovi z banky s blbým "humorem" před sympaťáckým příslušníkem 1. oddělení. Plot-twist jsem ale zase neodhadl oproti mnoha zdejším komentérům - buď málo čtu fantasy o časoprostoru, nebo komentéři kecají :-) Dejte příště Belén lepší paruku a pár minut navíc! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Teraz ma dobre počúvaj...Ty si Ja a Ja som Ty!..." Režisér Oriol Paulo ma fascinoval už premakaným thrilerom El Cuerpo a prepracovaným príbehom je stále verný. Film trochu pripomenie starší film Frekvencia s J. Caviezelom , ale je samozrejme o inom. Cestovanie v čase je moja obľúbená téma, no veľmi záleží ako sa to uchopí. Netreba sa veľmi rýpať v logike, po filme sme sa v tom rýpali celá rodina a nejaké menšie nedostatky sa vždy našli, hoci sa vždy dali nejako zdôvodniť. Ak pristúpite na dané pravidlá, užijete si napínavý film plný zvratov, silnej atmosféry i kvalitných hereckých výkonov. Takmer dokonalý mix žánrov, ktorým ma režisér max. navnadil na jeho ďalší film Contratiempo. Film 80%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další Oriol Paulo, další masterpiece. Normálně s pětihvězdami šetřím, rozdám jich během měsíce jen pár, protože po tolika viděných filmech už je vskutku vzácností narazit na další, co vás naprosto ohromí. A přesně to lze konstatovat u Záhadné bouře, geniálně vykonstruovaného snímku, který si bere kousek z mého milovaného Darku, neprávem opomíjené Coherence nebo třeba stejně perfektního Predestination, kterému se dostalo větší pozornosti až letos při uvedení na Netflix a HBO. Subžánr cestování v čase s cílem rozdrtit divákovu mysl já budu navždy milovat. A s ním veškeré filmy, co jej zdařile obsáhnou. [viděno na Netflixu 28.12.2022] ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielska filmova tvorba je z roka na rok lepsia a lepsia,potvrdzuje to aj tymto vyborne natocenym mysterioznym thrillerom,ktory ma hlavu aj patu a krasne do seba zapada,k tomu vsetkemu skvely namet i spracovanie,fajn herci a Adriana Ugarte by stala za hriech,jednoducho povedane je to inteligentny film,cestovanie v case je super,to sa mi lubi...:-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Když se Vera (Adriana Ugarte) vloupe do domu, lze si na zdi všimnout kalendáře, který zobrazuje rok 2017. Děj filmu se ale odehrává v letech 1989 a 2014. (vojacekr)

Reklama

Reklama