Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a napínavý film zráža na kolená neskutočne a neospravedlniteľné množstvo prehreškov proti logike. Herci podávajú skvelé výkony, hlavne Adrien Brody a pekelný Kris Kristofferson. Rovnako námet filmu je fascinujúci a s ich teóriou cestovania v čase som vôbec problém nemal (dokonca sa mi to veľmi páčilo). Problém bol v jej aplikácii do deja, kde sa tvorcovia dopustili strašných logických chýb, ktoré vrcholia v predvídanom, ale paradoxne nelogickom finále. Ako napísala Rogue: "Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný." Niet čo dodať. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

podle vyprávění od známých jsem měla smíšený pocity..jestli se mám kouknout nebo ne... někdo to vychvaloval na vynikající sci-fi horor.. a někdo na podpůměrný fantasy nesmysl... ale nakonec jsem se odhodlala.. a nelitovala jsem... je to dost zajímavej příběh... s fantasy cestováním do budoucnosti a zpět... na horor bych to neklasifikovala.. ale thriller s dost napětím... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných mysteriózních kusů (třeba s time-travel tématikou) mě musí atmosféra chytnout za flígr a nepustit, což vede často k tomu, že si některé scény přehrávám znova a hledám napoprvé neodhalené nuance. Mayburymu, který mě navíc docela trápil nadpočtem detailů mluvících úst a Kristoffersonových zapadlých očních důlků, se tohle podařilo vnést až od druhé půle, kdy si pacient Starks začal uvědomovat své schopnosti, ale i tak to bylo pouze v záblescích. Oceňuji námět s nepříliš často užívaným směrem ohýbání proudu času (z přítomnosti se cestuje do budoucnosti) i na divákově fantazii závislé tři možné výklady (kouzelná kazajka/neuroleptika, halucinace psychicky nemocného člověka zavřeného v boxu a vůbec můj neoblíbenější - irácké lezení po Jakubově žebříku, k němuž mimo jiné ukazuje skutečnost, že Jackova dětského vraha i léčeného chlapce Babaka hrál jeden a tentýž herec). P.S.: Na blu-ray je vystřižená scéna, kdy se tulák Brody vrátí z jednoho ze svých výletů po hvězdách a poradí Craigovi, aby se odbarvil a nasoukal do smokingu. Nevím, co tím myslel.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka je film, na kterém je nutné ocenit zajímavý námět i herecké obsazení, nicméně výsledné provedení mě zklamalo, zvlášť v kontrastu s velmi slušným ohodnocením snímku na CSFD. Mé očekávání bylo bohužel větší než zhlédnutý výsledek. Děj mi přišel příliš chaotický, což bylo dáno jednak scénářem, jednak režií, a objevovaly se v něm logické nedostatky. Přitom atmosféru se mu v některým momentech určitě nedalo upřít. V několika případech mi vadil i šílený střih. Celkový dojem: 45 %. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Kefalín, som z teho volajaký zmätený," řekl by major Terazky v Černých baronech. Zatím jsem si tedy myslel, že stačí umřít jenom jednou a je šmytec. Skvěle hrající Adrien Brody by nesouhlasil. Coby US voják střelený v Íráku do mozku se nějak samovolně zrestartoval, aby tento reset mohl zopáknout ještě o pár let později v blázinci v chladícím boxu pro mrtvoly, kde leží léčený svéráznou drogovou terapií novodobým Dr.Mengelem v podání písničkáře Krise Kristofersona. No a když už vychlazený vizuálně cool ulítává na podaných drogách, tak rovnou o 15 let do budoucnosti, aby mohl potěšit i zachránit jedinou dívku, kterou poznal a která díky těm letům navíc získala i plnoletost a krásu (Keira Knightley). A nejlepší na tom je, že se mi to docela líbilo. Asi v tom budou ty Brodyho smutné psí oči. Trailer: http://www.csfd.cz/film/135406-sveraci-kazajka-jacket-the/videa/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno