Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil v roku 1984 film "Nekonečný príbeh". Nádhernú fantasy o čítaní kníh. Stalo sa z toho kultové dielo. Ohodnotil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bola vyprodukovaná druhá časť "Nekonečný príbeh 2". To bol len slabý odvar pôvodného snímku. Dal som tomu dve hviezdy. No a o ďalších päť rokov, v roku 1994, sa objavilo dalšie pokračovanie "Nekonečný príbeh 3". To už je však tak trapná zhovadilosť, že ani neviem, či si to zaslúži aspoň tú jednu malú hviezdičku. * ()

lardko odpad!

všechny recenze uživatele

První díl mi přišel asi nejlepší , druhý díl nic moc , ale dalo se na to ještě koukat , ale tohle třetí pokračování mi přišlo nejhorší a nejtrapnější vůbec mi to nepřišlo zábavný. Hned od začátku sem si říkal že to je blbost , ale myslel jsem si že po čase to bude zajímavý , ale nebylo. Celej film byl o ničem !!! ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Nekonečný příběh se znovu posunul věkově se svým původním diváctvem a dostal se do pubertálních let. Nebudu zastírat, že některé scénky mě pobavily ("nikdy mě nenapadlo jít s Orinem na nákup"), ale celý film má skutečně jakýsi pubertální nádech, což potvrzuje například kamenožroutská rodinka jako vystřižená z nějakého amerického sitcomu, načež to celé podtrhává neskutečně zhuleně namluvený Falkor. Kdo však nezklamal, byl Jack Black, který si svou záporáckou roli náramně užíval. Dále stojí za zmínku, že na královnu i na Bastienovu nevlastní sestru se dá koukat. *SPOILER* Dokonce jsem jednu dobu jen čekal na kýč, kdy se jejich rodiče rozvedou, aby spolu mohla mladá dvojice začít regulérně chodit - a málem jsem nebyl daleko od pravdy. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Výsměch původnímu filmu. Jen z úcty k prvnímu dílů dávám 1 hvězdičku. Co mohli, to pokazili. Falco vypadá jak po 3 liposukcích a botoxových injekcích. Jason James Richter taky nepodává zrovna nejlepší výkon. Asi si onoho chudáka Falca spletl s kosatkou, že se zjevil zrovna tady. Prostě všechno špatně... ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Říká se do třetice všeho dobrého a zlého. Tady platí to zlého. Nekonečný příběh měl skončit prvním dílem a ne trojkou. Některá pokračování by neměla radši ani vznikat. Nekonečný příběh si nezaslouží, aby byl takhle zašlapán do země, ale tady se to dokonale povedlo. Pokus o vytřískání peněz z fenoménu nevyšel. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)

Reklama

Reklama