Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (213)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Cože, progresivně pojatá, PARÁDNĚ napsaná česká detektivka se světovou kamerou, a on na ni nikdo nepřišel? Nepřekvapuje, my si prostě hezký věci nezasloužíme. Za mě ovšem spolu s Úsvitem a loňským BANGEREM. jasný důkaz, že nám tady roste zajímavá generace filmařů, jejichž tvorba aspoň trochu větrá ten smrad, který tady roky uvnitř skomírající české kinematografie hnil. 9/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Odmysliac queer záchody na školách a trochu prestrelenú dĺžku (ako tv séria určite odsýpal lepšie) a samozrejme iritujúci slovník mladej zdegenerácie treba povedať že film ma solídnu atmosféru, zaujímavý odkaz a rozhodne vydarený záver. Od vyššieho hodnotenia ma odradil fakt že sa s takýmito filmami (kyberšikana, slovami mladých asi blekmlejnek :-D) roztrhlo vo svete vrece a preto možno samotný odkaz nerezonuje až tak ako v kratšej a výstižnejšom Na hory, ktorému sa dostalo viacero analýz aj u tuto spomínaných infleuncerov od USA až po Ruskú hrozbu. Od čias filmov ako Odpojiť či Muži, ženy a deti ubehlo už desaťročie a prísť s niečím novým v danej problematike je pomerne náročné, koniec koncov najviac na to doplatil asi posledný South Park, v každom prípade ak by to bol viac thriller ako náučný film pre mládež za spomínaný záver by som bol nadšený viac. A v každom z filmov chýba jednoduché riešenie, do 18 rokov jednoducho odpojiť. To by však autori asi príliš upútaviek na sietiach, databázach a stránkach kín nemali. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji český film, který můžeme poslat do zahraničí a nemusíme se bát žádné ostudy. Nečekal jsem mnoho, a to více jsem z kina odcházel nadšený. Je to velká pecka, která je fakt dobře napsaná, natočená a hlavně zahraná. Minulý rok se chválil Banger!, tenhle rok to bude zrzavá Anička, která zmizela. Mám z tohoto filmu opravdu velkou radost, protože parádně funguje, a když už si říkáte, že víte, co bude dál, tak vás film překvapí. Moc se mi líbí jistá amorálnost postav a taky to, že postavy nejsou rozdělené na "dobré a špatné". Režisér Pavel Soukup odvedl luxusní práci a je vidět, že má hodně talentu a umí s filmem jako médiem pracovat. Velmi jsem si užil budovaní napětí, práci s atmosférou, a následně i samotnou pointu filmu. O scénář se postarala Lucie Kryzová, a je vidět, že má nakoukáno a zná, díky tomu je její scénář hravý, zajímavý a překvapí. Zaujal mě střih od Tomaše Holocsy, který byl správně dynamický a progresivní, skvěle propojoval dění na obrazovkách monitorů a mobilů s hlavním příběhem. Osobně jsem hodně nadšený z obsazení, protože všichni herci jeli na 100% odvedli výbornou práci a skvěle mi prodali daný příběh. Alexandra Vostrejžová má talentu na rozdávání a hraje civilně a uvěřitelně, a díky tomu je její herecký projev neskutečně silný. Viktorie Vítová si hlasitě říká o to, aby v budoucnu hrála více postav femme fatale, jenž muže dostanou do těch největších potížích. Má v sobě něco svůdného, zákeřného a taky nevinného. Magdalena Čečo se svou rolí poprala velmi dobře a její výkon se mi dost líbil, hlavně její přesné a úderné hlášky. Marek Němec je perfektní a spoustu scén si krade pro sebe svým naprosto přesným a silným výkonem. Jsem z filmu dost nadšený, ale bohužel pár chybiček by se našlo, naštěstí nejde o nic zásadního. #annaismissing je velká pecka, která si zaslouží každého diváka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po loňském Bangera další zjevení na české filmové scéně. Ani Gábina ze Slunce seno by neokomentovala lépe než, že Češi občas dokáží být světoví. U Ztracené Anny to rozhodně naprosto sedí. Jeden z možných filmů roku. Pro mě naprosto neznámí herci hrají jako z partesu. Něco mě říká že jména jako Viktorie Vítová nebo Marek Němec nebudou mít hodně dlouhou dobu nouzi o práci. 95% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

#martyisdead bylo pořádné drama, tohle bych se ale nebála označit za vysoce nadprůměrný psychothriller. Anna je film (já jsem zhlédla na jeden zátah po seriálových dílech) se zajímavou zápletkou, v moderním hávu, napínavý, se spoustou poměrně nečekaných zvratů, s dobrými výkony do velké míry neokoukaných herců, dobrou hudbou... Škoda, že tvůrci nevychytali některé drobnosti, které by se asi daly poměrně snadno "opravit" a které trochu ruší jinak dosti nervy drásající, uvěřitelně působící příběh, který vás pohltí a od něhož se téměř nelze odtrhnout (např. dva modroocí mají dvě hnědooké dcery - znát zákony biologie se někdy může hodit; výběr toho snad nejnemožnějšího účesu pro Lindu - při jejím rozhovoru s manželem v autě po vyzvednutí z policie jsem se nemohla soustředit na nic jiného než na ty tupě sestřižené vlasy; "super" nápad Robina udělat true crime podcast, který dle mého dost a zbytečně naboural do té doby představený charakter jeho postavy a vztahu, který měl s Ninou atd.). Pořád jsou to ale spíše drobnosti, které mi nezabraňují ohodnotit tento počin plným počtem hvězdiček. 85 %. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film má i seriálovou podobu rozdělenou do devíti epizod. Seriál je o více než půl hodinu delší a nabízí nové i rozšířené scény. Některé scény jsou v seriálu oproti filmu v jiném pořadí. (fisus)
  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama