Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Určitě de nejedná o světabornou pohádku, která by měla změnit špatné renomé štědrovečerních pohádek posledních let. Avšak zároveň se postavy dostanou do celkem zajímavých zvratů, které testují jejich charakter a je celkem lákavé sleeovat kdo se zachová jako padouch a kdo hledá vykoupení a spásu. V rámci toho, že v dnešní době prostě čeští filmaři neví jak slátat novou moderní a nefádni pohadku, musime hold vzít Sv. Petra s tim, že na nic víc se momentálně nezmůžeme. I tak musíme koukat na slibnou budoucnost, protože pořád je to krok vpřed oproti předchozím rokům. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mírně lepších vánočních pohádek. Není to žádné pohádkové terno, ale postavám zde člověk dokáže fandit a i se s nimi sžít. Záporáci jsou zde správně trhlí a zamrzí příliš triviální premisa o hledání kouzelného klíče skrze který se napravují charaktery a hraje o nebe nebo peklo. Scenáristicky slabé, ale zkušená režie to zachraňuje. 65% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 7/10/// PLUS: pěkná skoro "akční" pohádka s dobře rozvrženým dobrem, zlem a polepšenou špatností, herci ve svých rolích vyrovnaní, Petr Nárožný po delší době potěší, postavy a jejich vývoj mě zaujal MÍNUS: obě ženské herečky byly mírně zaměnitelné, S výpravou a prostředky se dobře pracovalo, ale, je zde tušení, že kdyby byl větší rozpočet, bylo by to ještě lepší, triky a prostředími se šetří/// Shrnutí: Ze začátku jsem se sice musel do pohádky trochu dostávat, ale jakmile jsem jí přišel na chuť, tak jsem byl zaujatý a příběh i postavy si užíval. Vše je řemeslně dobře natočeno, herecky zvládnuto bez nějakého přehrávání. Spokojenost.///  Celkem 77%/// ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Já osobně moc nechápu, proč musel bejt v pohádce nutně použit svatej Petr a nemohli to být nějaký úplně jiný klíče, když je navíc sám sv.Petr prezentován pouze jako nerozhodný bizarní senilní ňouma, kterého ještě hraje slovenský herec, který musel být předabován.  Ještě mi vadila podobně předabovaná postava rybáře.  Rád jsem viděl v obsazení svým způsobem legendárního Nárožného. Jenom když jsem ho viděl, tak mi došlo, že už je fakt starý. On tady obecně nikdo herecky nějak extra nevyniká, dokonce ani Novotný s Remundovou.  Ale líbil se mi vodník Lukáš Příkazký, který byl vážně roztomilý a místy dokonce až jak z jiného filmu. Jinak (až na Petra) docela pohodová obyčejná pohádka, která nemá moc dobře promyšlený fikční svět, ale jinak  osvědčeným způsobem  pracuje s osvědčnými motivy (Janák už své překvapení s Princeznou a půl králoství asi nezopakuje.) Klasika, která neurazí. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Typická stereotypní nuda která nefunguje kvůli hlavní trojici která je nesympatická a má nejvíce nudných scén. Stereotyp českých pohádek je tu cítit na sto honů a to i hlavně v porovnání s pohádkou od stejného tvůrčího dua "Princezna a půl království" která fungovala jako rozjuchaná až místy parodistická jízda a tento počin ve srovnání je silný podprůměr. Nárožný to spolu s hercem vodníka jediní táhnou a škoda že zrovna vodník tu má naprosto nevyužitý potenciál, velká nuda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • V původním scénáři byl král odevzdaný člověk, který je pod vlivem dvou kancléřů. Jenže Petr Nárožný přišel se spoustou nápadů, jak roli oživit. Proto si jeho král z kancléřů utahuje, dělá jim naschvály a bere je jako kašpárky. (heczot)

Reklama

Reklama