Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řekne-li se Jean Paul Belmondo, vybaví se většině filmových diváků postava sympatického dareby. Jeden z nejslavnějších francouzských herců jich vytvořil desítky a ať už stály na straně zákona nebo na té druhé, vždycky byl tím, komu se u televizní obrazovky držely palce. Komisař Jordan, hlavní hrdina kriminálního snímku Dobrodruh, také patří mezi ně. Mezi svými kolegy i mezi zločinci je znám svými obratnými a značně svéráznými metodami. Tentokrát je vyslán do Marseille, aby vyřídil velký případ s narkotiky. Přestože se stane obětí pečlivě nastražené léčky a je odvolán, rozhodne se zůstat a pokračovat v pátrání na vlastní pěst. Profesionálně natočenému snímku nechybí napínavý děj ani nenucený humor. Jordan je klasickou belmondovskou postavou a stejně jako třeba jeho Borowitz z filmu Policajt nebo rošťák, oslňuje elegantní nenuceností, šarmem a neortodoxními metodami, s nimiž likviduje zločinecké gangy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

B!shop 

všechny recenze uživatele

V Belmondovo filmografii nicim vyjimecna kriminalka, coz ale porad znamena, ze se jedna o slusnej nadprumer. Misty je film sice lehce stereotypni a scenar taky nepatri k nejpropracovanejsim, ale Belmondo celej film utahne, sice by moh mit vic hlasek, ale par jich pronese a kdyz dojde na akci, tak to je spravnej drsnak. Navic tu je prijemna hudba, takze dobry 4*. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Ťažko povedať, čo to chcelo byť. Klasická komédia s Belmondom to nebola, humor chýbal. Tvárilo sa to vážne, niečo ako Francúzska spojka, lenže tá bola založená na realite a tento film mal od reality ďaleko (aj od kvality spomínaného filmu). Najväčší problém, ako sa spomína v mnohých komentároch, bol s neohroziteľnosťou hlavného hrdinu, ktorý sa správa ako superman, zo všetkých bitiek, prestreliek, a havárii vyviazne bez škrabanca. Ženy mu padajú k nohám pre jeho neodolateľný šarm (niečo ako James Bond), kašle z vysoka na všetky predpisy a pravidlá (niečo ako Drsný Harry), pri honbe za zločincami ho nejaké zákony nezaujímajú (samozvaný žalobca, sudca aj kat v jednej osobe). Čo je ale podstatné, ten film jednoducho nie je dobre nakrútený a má slabý scenár. Dokonca ani maestro Morricone nedokázal film pozdvihnúť a hudba patrí k najslabším v jeho tvorbe. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

JP Belmondo v supr formě tentokrát v póze vážného vyšetřovatele, který nejdříve rozdává rány poté mluví. Spravedlivý sympaťák, kterému dají pařížské prostitutky i bez finanční odměny. Líbí se mi, že Belmondo je z mála skutečných tvrďáků, kteří se nenechali během natáčení jen tak zastupovat kaskadéry. Stejně tak i v jedné scéně, kdy po automobilové honičce narve dvojice padouchů s autem do železného sloupu a v autě sedí ti dva skuteční mafiáni, kteří si nechají dát ránu bez airbagu. Dnes má každá hvězda 5 dablérů a kaskadérské kousky jsou nahrazeny umělými figurínami či digitálním hnojem..srabi. :) 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jacques Deray /Tri muzi na zabiti, Borsalino, Motyl na Rameni/ natocil vskutku silny, pekny film, ktory stoji a pada na Belmondovi /100 000 dollars au soleil, Singe en hiver/ v roli drsnaka. Je sice pravdou, ze drsnactvom ma uchvatil o nieco viac herec menom Vino Lentura, ale aj Belmondovo drsnactvo je uveritelne. Hlavne, ked sa k tomu pripocita slusny dej, ktory ani chvilu nenudi a dostatok akcnych scen. Sympaticky snimok. 84 % ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

No tak si takhle. Naivnější kriminálku jsem s Belmondem neviděl.Pronásleduje lod plnou drog,seskočí na ni,aniž by na něj kdokoliv jedinkrát vystřelil. Potom běží za typkem na střechu,který po něm 2x vystřelí za běhu,ale když stoji proti sobě v tváří v tvář, čumí na něj,jak cikán na sporožiro a zahodí bouchačku. No a do třetice finále v kulečníkovým baru,kdy ten boss of bosses neboli capo di tuti capi si tam v pohodě šmrdlá ten svůj kulečníček bez jedinýho bodyguarda......no twl tak to už sem fakt nevěřil.Navíc celý film je plný kokotin největšího kalibru,včetně zpackanýho pokusu o vraždu. Belmondo je sice skvělý,jako vždy,ale tak slabounkatý scénář to domrdal jak kurvu z perlovky,když už se mám držet tématu, po tomto snímku :-)) Slabých 50%, ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Paríž a Marseille. (dyfur)
  • Automatická pistole, kterou Philippe Jordan (Jean-Paul Belmondo) použije v závěru filmu, je Beretta M93R, kterou používali Italské specialní jednotky. (tojowoeZNK)
  • V úvodní titulkové scéně lze spatřit legendární francouzský rychlovlak TGV. Tento konkrétní kus na záběrech navíc není obyčejný, jde o jednotku TGV PSE č. 16, která v roce 1981 vytvořila rychlostní rekord 380 km/h. Tato jednotka se v rámci propagace vysokorychlostních tratí v roce 2022 podívala do České republiky. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama