Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dříve než první díl jsem viděl dvojku, která mě upřímně bavila o trochu více. Je v ní více humoru, točící se hlavně mezi Lemmonem, Matthauem a Sophií Loren. Tady se taky najdou hodně dobré sekvence, ale hlavní ženská hrdinka Ann-Margret mě přeci jen tolik nebere. To spíš párádní Burgess"Mickey"Meredith. Hodnocení dávám nakonec stejné, ale toto je spíš takových 3.5. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Daj si pohov, kamoš!" (Grumpy Old Men), ktorý v roku 1993 natočil režisér Donald Petrie, je hereckým koncertom dvoch skúsených, ostrieľaných, charizmatických amerických hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau sa chopili hlavných úloh s vysoko profesionálnym prístupom a sviežim elánom. Stvárnili dvoch tvrdohlavých, starnúcich mužov, Johna Gustafsona a Maxa Goldmana, ktorí majú medzi sebou dlhoročný spor. Sú to susedia, ktorí sa nemajú radi a neustále si robia rôzne naschvály. Ich vzájomná rivalita sa ešte viacej vyostrí, keď sa zoznámia s ich novou susedkou Ariel Truaxovou. Obaja totiž majú záujem získať si jej sympatie a lásku. Predovšetkým vďaka výborným hereckým výkonom Jacka Lemmona a Waltera Matthaua je tento snímok príjemnou geronto komédiou, ktorá sa postupom času stala klasikou vo svojom žánri. *** ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že jak do hry vstoupí ženská, i v důchodcích se najednou zažehne jiskra mládí a můžou spolu s přehledem soupeřit jako dva puberťáci..samozřejmě nejlepší ze všech filmů o dvou kamarádech, kteří si dokážou navzájem pěkně lízt na nervy................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krásně nenáročná a ve své jednoduchosti milá komedie o dvou stařících, kteří neřeší nemoci a hodiny netráví u doktorů v ordinaci. Svůj život ještě nevzdávají a dokonce baží i po lásce a dokáží o ni bojovat. Není to zrovna komedie u které budete popadat dech. Jacka Lemmona ani Waltera Matthaua jsem zatím neměl moc možností vidět v jiných filmech, ale ti dva mě tady docela baví. Pro Donalda Petrieho je to jedna z prvních prací, Mark Steven Johnson toto použil dokonce jako svůj první scénář. Je to pohodový film o pohodovém stáří. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama