Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

melloun 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z prostředí počítačové firmy, který dokáže oslovit i výpočetní technikou nesažené jedince. V thrilleru hraje neohroženého programátora Ryan Phillippe, jeho herecké výkony se mi začínájí čím dál víc líbit, jenž neví komu může věřit a tak věří především sobě a svým kamarádům z "garáže". ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Potešiteľná jednohubka, ktorá utečie ako voda. Film z prostredia IT plný konšpiračných teórií. Človek sa nenudí ani chvíľku, sem-tam nejaký dejový zvrat, sem-tam pekný záber, paranoja v druhej polovici, zaujímavý dej po celý čas. Film pre mladších, čomu zodpovedá aj herecké obsadenie (táto veta bola pochvalou:D). Chápem, prečo BG nemá rád tento film. P.S. Výborná hudba. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo nepochopil primární cíl = obří šťouchanec do Billa Gatese a bitvy biblických rozměrů na poli IT "Microsoft vs Linux" (a spol) klidně může rozebírat věrnost hereckých výkonů, úroveň napětí a věrohodnost zápletky. Také si můžete klidně postěžovat, že se ve filmu málo střílí a že CZ dabing stojí za prd protože slovo "Geek" překládají... řekněme nevhodně ;). ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Je to už řádka let, kdy jsem poprvé viděl Sandru Bullock ve filmu Síť. Ten mě zaujal svou napínavostí, ale hlavně nadčasovostí. A tady je všechno v bledě modrém, akorát s mým dalším oblíbeným hercem, Ryanem Phillipem. Jasně, režie není dokonalá, scénář možná někdy taky, ale o to mi nejde. Příběh, nápad...to je ono. Díky tvůrcům :-) ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa oboznámime so zápletkou, začína to byt až príliš predvídateľné a miestami ukrutne nereálne, až to jedného rozčúli. Inak ale, celkom schopný krimi thriller z netradičného prostredia. Zopár zvratov a sem tam nejaké to napätie. Ako realita je to trochu prehnané, niečo pravdy na tom ale určite bude... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)
  • Na vonkajšie zábery ústredia NURV poslúžila Univerzita Simona Frasera vo Vancouveri. (sWONDER)

Reklama

Reklama