Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (279)

shyster 

všechny recenze uživatele

To, že F.A.Brabec je geniální kameraman, dokazuje ve scénách znásilnění a pak i v utopení mladé studentky. To mě doslova vyrazilo dech. Jenže film netvoří je dokonalé kamerové jízdy, ale i děj a herci. A tady vidím největší zádrhel filmu. Na to, jak je jasná celá kriminální zápletka, je její vyšetřování velice nudné a postava Jana Potměšila mi doteď není jasná. Takže i když film má necelé 2 hodiny, bude připadat tato doba jako věčnost. Všichni ti ostřílení herci nejsou špatní, Jana Štefánková tam hraje to, co se od ní očekává (a zvládá to dobře). Problém mám ale s vyšetřovající dvojici. Ty viděli snad hereckou školu jen, když kolem ní jeli autobusem. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tragicky nevyvážený film snad ve všech směrech. Obzvlášť to bje do očí u herců a scénáře - místy brilantní, většinou však naprosto nepřesvědčiví / ý. K tomu strašná rozstříštěnost děje, který těká mezi enormním množstvím postav, čímž si znemožňuje jakýkoliv psychologický vývoj, to prostě nejde. Takže špatný, špatný špatný. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané! Hercům jako je Bartoška, Kačer či Vančurová, sekundují štěkaři na kterých je moc vidět, že ani těch pár vět nemůžou být nikdy přesvědčiví (sekretářka v prodejně Hyundai, stylizované výpovědi svědkyň). Povedla se ale část obsazení = Kraus jako ultrahajzl, Bartoška kmotrem, Švehlík coby nejmenovaný umělecký fotograf). F. A. Brabec je nejlepší český kameraman a v Boleru je to vidět, ale není dobrý režisér, a i to je tu hodně vidět. Nebojí se erotiky - tak schválně, kdy jste viděli v jednom filmu nahou Polívkovou, Seidlovou či Štefánkovou? Nejhezčí ženou filmu však zůstává poručík Lipčíková (Kristina Filipová, když odloží brýle), kterou se F. A. bohužel svléknout nepovedlo :-) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale strašně fušersky zpracovaný. Podivně skákající děj, partička policajtů, která hrála, jako by se viděla poprvé v životě a každý mluvil jiným jazykem. Jediný Stropnický se to snažil zachránit, ale nikdo nereagoval. Zklamali mě Jan Kačer i Jiří Bartoška, kteří se filmem potáceli jako čerstvě probuzené zombie. Upocená štěťule Polívková, která sotva lapala po dechu, no comment. Celkový dojem - katastrofa. Hvězdičky získávají Martin Stropnický a David Kraus, kterým jediným jsem trochu uvěřila. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pominu-li Obecnou školu, tak jsou Brabcovy filmy prostě protáhlý povídky se zajímavým obsahem podaný naprosto nezajímavým způsobem. Hrozně se to vleče, do toho jsou tam poměrně nesympatický herci (ačkoliv Polívková - nymfomanka tu ještě nebylo), a záběrů na sbor tančící Bolero je málo. Nicméně kromě Brabce to asi bavilo ještě Stropnickýho, kterej si bídu zopakoval o pár let později v nějaký kriminálce Krušný hory, Anděl, Smíchov a tak podobně.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Na natáčanie prišli dokonca aj skutoční podozriví z vraždy. (Amityville)
  • Film je inspirován skutečnou událostí, ke které došlo na Slovensku v roce 1976. (M.B)

Reklama

Reklama