Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neveselý film o tom, jak žena využije všech svých půvabů a chytrosti, aby obrala svého manžela a s pomocí svého milence získala všechny jeho prachy. Je to studená vypočítavá mrcha, která je všeho schopna. Zadání je jasné, přesto ten film drobátko pokulhává, těžko říct v čem, ale prostě to není ono. Ne každá variace na Základní instinkt se holt povede. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když chlap domů dotáhne z riskantního drogového obchodu milion dolarů, může počítat i s variantou, že jeho vypočítavá drahá polovička zmizí z jeho života. Samozřejmě i s hotovostí, protože je zvyklá rozdávat karty. Zásnubní prsten tady nic neznamená, hodnotu manželství si navíc chladnokrevná a přemýšlivá Linda Fiorentino dokáže vyhodnotit i díky manželovu výbušnému temperamentu, kdy nějaká ta facka… Tomu zbyde jen svatební fotografie a plán, jak získat peníze zpět. Drahá žena si mezitím vybere obyčejný zapadákov, kde se načas může schovat, a ještě sbalit naivního troubu, který se stane součástí zase jejího plánu. Výsledkem je cynická hra v noirovém balení s několika solidními scénami. Opírá se o neokoukaný příběh i docela slušné zvraty, jen to místy chtělo přidat na tempu a vlít tomu víc života. Obzvlášť když mám na place Fiorentino, která je v tričku i bez něj zatraceně sexy, a určitě by zvládla ještě větší erotické dusno. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Iˈm trying to figure out whether youˈre a total fucking bitch or not.“ - „I am a total fucking bitch..“ Téma Red Rock West (cizinec čeřící vody v cizím městě) je posunuto do roviny, kdy je oním cizincem žena, co ve svém antagonismu používá pánské údy jako šňůrky svých loutek. Pullman je zábavný, Berg tragický a fatální fena Fiorentino se stará, aby nikdo nevyhasnul, dokud nenaplní své cíle. Škoda jen, že se kolovrátkový jazzový soundtrack zrcadlí v tom nepříliš svižném tempu a konec je přitažen za vlasy stejně jako paní Kroyová.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu nedocenený a v televízii takmer opomínaný triler, ktorý nie je až tak komerčne ladený, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. V podstate sa jedná o akýsi neo-noir, kde je ale ženská predstaviteľka nie iba zvodný prívesok, ktorý hýbe dejom, ale aj celkom slušne psychologicky vykreslenou postavou. Reaguje na mužské chovanie a jej reakcie sú celkom pochopiteľné. Všetko ale treba brať s mierou a či je aj skutočne víťazkou rafinovanej hry, je veľmi subjektívne. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Rejža, hudba, grády.¬         S ohledem na svoje druhové zařazení (krimi + thriller + drama) má snímek až neuvěřitelně se táhnoucí děj, jako by režisér neměl dostatečnou nápaditost. Chybí tomu prostě "grády" — třeba takové, jaké dovedl dávat i průměrnému scénáři USA režisér John Frankenheimer (Rok zbraní). V ostatních ohledech je to snímek podařený, vyzdvihl bych nápaditou hudbu obecně téměř neznámého skladatele italského původu z USA Josepha Vitarelliho. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Linda Fiorentino byla za svůj výkon kritiky chválena, na Oscara však nominována být nemohla, protože snímek byl před uvedením v kinech vysílán v televizi. (Vlado666)
  • Pôvodný názov filmu nakoniec nebol zvolený kvôli obavám zamieňania si filmu a knihy s rovnakým názvom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama