Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Satan 

všechny recenze uživatele

Seagalový průměr. Tady hrál ještě nad míru dobře, ale je to prostě jedno velké klišé. Těch 100 minut se na to dá dívat, ovšem s malými rezervami. Např. když do jeho domu vstoupí banda borců se samopaly, Seagal má jen pistoli (počítal jsem náboje, než přebil a bylo jich kolem 18-ti), ale to bych ještě bral. Ovšem Seagal vzápětí háže granát (kde se tam vzal) po té bandě a půlka vyletí do vzduchu. Prostě Seagalovka, jak má být :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Těžce schematický snímek s předvídatelným dějem a v podstatě absencí logicky, na druhou stranu esence béčkových akčních kriminálek 80. let. Seagal ještě hubený, akce docela málo (revenge vlastně začne až od útěku z nemocnice, a i pak musíme přečkat vonné tyčinky, buddhistické sošky, druhou povinnou milostnou scénu v posteli a samozřejmě tvrdé cvičení a trénink). Samotný full contact nic moc, vše je postaveno na tom, že Seagal hned někomu zlomí ruku. Ale tak oddechovou část takhle pozdě v noci to splní. (Jinak mi docela vadilo, jak doktorka během jednotlivých scén pořád měnila účesy a make-up, měl jsem chvílemi pocit, že ji hraje víc hereček.) ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vezmu tě do banky, do krevní banky!" Druhá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Steve nám už od Nica trochu dospěl, nabral zkušenosti (i kila) a vrhnul se s elánem do další tvorby. Zápletka je slušná - Steve leží sedm let v kómatu, za tu dobu mu narostou fousy, že vypadá jako Čingischán a kolem něj pobíhá sestrička, která se modlí za to, aby se probudil, protože má podle ní velké péro. Ze sestřičky se nám ale vyklube asi nejhezčí a nejvíc sexy "Seagagirl" (což znamená, že si Steve nenechal ujít hodně namlsanou erotoscénu) a protože je Steve po sedmi letech povalování v posteli docela z formy, čeká nás i v té době tak populární filmový trénink. Při tom si sice Steven pořádně nesundá tričko a všechno nosí hodně volné, protože svalů narozdíl od Slye nebo Arnieho moc nepobral, na druhou stranu nám ale ukáže asijskou meditaci a dokonce i akupunkturu. Akce sice mohlo být víc, ale sem tam hezky křupne ruka nebo noha a odnese to i sám velký Bobby Sixkiller!!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stevo po Nicovi nabral filmove skusenosti a s vervou sa vrhol do dalsej tvorby. A treba povedat, ze Stevo v rannych 90. rokoch bol za klasickeho drsnaka a alfa samca, ktory tocil jednu kvalitu za druhou. Scenar a dej klasicky, ako je u Steva zvykom, bojove umenia nam predvadza v plnej nadhere, bije sa sam, ziadni dubleri sa nekonaju, aj akcne sceny si Stevo v tomto filme robil sam, co povazujem za velke plus. Proste klasicky akcny hrdina presne tak, ako som kedysi Steva uznaval a mal rad. Odznie tu aj Stevova najdrsnejsia hlaska : "Vezmu te do banky. Do krevni banky". Jedine minus je zdlhavy stred filmu, ked je Stevo v kome. A dohromady sa tam nic nedeje. Jeden z najlepsich Stevovych filmov, 95 %. Ako decko som film mal strasne rad, a ani 20 rokov nic nezmenilo na tom. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

90. roky boli ako stvorené pre filmy o pomste (ďalej Boyz n the Hood, A Time to Kill) a neminula ich ani ďalšia Seagalovka. Seagala síce neuznávam (ani ako herca, ani človeka), no aj napriek mojej ľahostajnosti a apatiám voči nemu ma dokázal aspoň na pár minút zabaviť a na čas ma vyviedol z omylu. Film už ako tak dopadol (klišéovitý scenár a nie príliš obstojní herci tomu veľmi neprospievajú), no rozbehnutá, posledná tretina plná bitiek s chválitebnou choreografiou z filmu v konečnom dôsledku robí aspoň oddychové priemerné béčko. Slabé 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Kelly LeBrock ztvárňující ve filmu Seagalovu zachránkyni, do které se herec zamiluje, byla v reálném životě jeho manželka. (korbitch22)
  • Scénáristé Steven Pressfield a Ronald Shusett, kteří se na snímku podíleli, nebyli uvedeni v titulcích filmu. (Monco)

Reklama

Reklama