Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

sator 

všechny recenze uživatele

Filmovou událost připomíná tato skutečná: V roce 1949 v Hollandovu tunelu vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Bývalý šéf newyorskej záchrannej služby – Latura bojuje s časom pri záchrane skupiny ľudí uväznených v tuneli pod riekou Hudson. Pod jeho vedením sa vydajú na vyčerpávajúcu cestu podzemným labyrintom./ Čo bolo príčinou tohto nešťastia? Medzi riadkami sa dá čítať, že sú to dva hriechy... Ako dopadne táto strastiplná púť za denným svetlom? Súčasťou starej časti tunela je aj kaplnka... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Pohodový akční snímek o výbuch v tunelu pod řekou. Uvěznění lidé nemají moc šanci se zachránit bud uhoří nebo se otráví jedy, či je to tam celé zasype a nebo se utopí ve vodě. Prostě vyhlídky "růžové". Naštěstí je tu byvalý záchranář Kit, který jede zrovna kolem , když se to přihodí. Má sice za sebou malér , který stál někoho jinýho život a jeho zase místo. Sly (Kit) se rozhodne , že se tam dostane větrákama což je velice těžké a nebezpečné, a pokusí se zachránit lidi. Nejvíc se mě líbí , že působí velice civilně a nesnaží se ze sebe dělat super hrdinu, ale obyčejnýho záchranáře, který se nad nikoho nepovyšuje ba naopak klidně nechá někoho jinýho velet a jen povídá co je třeba udělat. situace se stává stále víc neřešitelná až na to Sly téměř doplatí. Ano je sice jasný kdo zemře a kdo né , a některé dialogy jsou sice děsné , ale co kdo z nás by se nechoval stejně. Snímek je koukatelný a určitě nenudí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Daylight ,2. Latura's Theme ,3. Searching For A Miracle ,4. Survival ,5. Kit's Plan ,6. A Community Is Formed ,7. Leaving George ,8. Rats ,9. The Tunnel Claims Its Own ,10. Power! ,11. A Short Swim Under Water ,12. The Sandhog's Chapel ,13. Light At The End ,14. Madelyne's Fate ,15. Whenever There Is Love (From 'Daylight') - Bruce Roberts/Donna Summer ,16. Don't Go Out With Your Friends Tonite - Ho-Hum , ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tunelem pod řekou Hudson denně projedou desítky tisíc aut, pro spoustu lidí je tento tunel jedinou spojnicí mezi jejich domovem a zaměstnáním. I přes všechny bezpečnostní opatření se to jednoho dne musí stát - dopravní nehoda, která naruší statiku tunelu - a uprostřed zůstane uvězněna skupinka přeživších (genderově, politicky i rasově naprosto korektní samozřejmě). Na pomoc se jim vydává bývalý záchranář Kit Latura (Sylvester Stallone), a je pro uvězněné osoby jedinou nadějí na záchranu ... Člověk si musí trochu odmyslet naivitu celé zápletky (náhoda, že by se zaráz v tunelu střetlo auto převážející toxický odpad), šílený řidič a autobus s vězni je vskutku velmi malá. A to, že se kousíček od tunelu pohybuje bývalý zachranář, který (opět náhodou) v tomto tunelu prošel cvičením .. ehm. Ale jakmile jsem se nad takovéto drobnosti nadnesl, docela dobře jsem se bavil - Sylvester Stallone je tady moc sympatický (žádný Rambo - prostě obyčejnej člověk se zvýšenou zodpovědností). Co stojí ale za zmíňku je rozhodně geniální hudba Randyho Edelmana - ta je možná lepší než celý film.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Nicolas Cage bol Cohenovým kandidátom na hlavnú úlohu. Pre spoločnosť Universal sa však z komerčného hľadiska javil ako lepšia voľba Stallone. (m.a.t.o.)
  • Kit Latura (Sylvester Stallone) nosí hodinky Panerai. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno