Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako môže niekto takto pobabrať celkom sľubný námet, navyše úplne sa odkláňajúci sa od podstaty hry? Otrasné bojové scény, ich nacvičenosť a choreografia je na škôlkárskej úrovni. Hrozne trapne vyznelo dookabijúce používanie atráp mečov, ktoré boli dva centimetre hrubé a vyzerali ako lopatky na krájanie chleba. Kulisy ani nevravím, kamera sa snaží byť originálna, ale v každej scéne používa Boll iný spôsob záberu. Navyše Rayne absolútne nevyužíva svoje dvojmeče, ktoré boli pre jej postavu v hre také charakteristické. Dve hviezdičky dávam len za motív hry, pekné grafické spracovanie a za odvahu hercov takto si ohroziť reputáciu. 35%. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohohle "filmu" mě velmi zaráží. Neříkám že Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit je nějaký extra režisér a s komentáři ohledně výpravy, soubojů, dialogů! a kamery souhlasím, ale stejně zas tak odporný to nebylo aby si to vysloužilo místo v onom žebříčku. Protože v porovnání s takovou Blubberellou nebo Auschwitzem jde poměrně o klenot. Nevím kolik komentářů je ovlivněných přímou zaslepenou nenávistí k "režisérovi" nebo kolik je tu fanoušků hry (já jí nehrál), ale jako milovník středověku, fantasy a pěkných upírek (nebo slečen obecně) jsem film shlédl celkem v poklidu. PS: postava Bena Kingsleyho je tu vážně k smíchu a Michelle Rodriguez nesnáším ve všem v čem se objeví i kdyby to mělo Oscara. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll by neměl točit filmy. I když dostal k ruce celkem solidní herce (Madsen, Kier, Kingsley, Loken, Chaplin) tak si s nimi nevěděl rady a zase to úplně podělal. Film to mohl byt zajímavý, protože příběh, odehrávající se v počítačové předloze patří rozhodně k těm lepším námětům, ale Boll se ani nedržel dějové linie, která je ve hře. Dobrý režisér by se klidně mohl od děje odvrátit a natočit skvělý film jen lehce inspirovaný předlohou, ale pro takového zkurveného amatéra, jakým je Uwe Boll je už tak hodně težké držet se předlohy a ne pouštět se do vlastního příběhu. Takže žádní nacisti se ve filmu neobjeví. Nic. Prostě jen chabá změť záběrů, která vzdáleně připomíná film, pár dobrých herců v nezáviděníhodném postavení a krasná Kristanna Loken jako upírka Rayne, která byla zatraceně sexy! Dávam dvě hvězdičky protože mi je líto herců a pošlapané pověsti skvělé PC hry. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s německým mistrem Bollem:)). Ano, přiznávám, je to anti-režisér, i když jak čtu, tak natočil horší věci ještě...no pane jo. Člověk by si řekl, že film zachrání alespoň někteří herci, ale právě naopak - Ben Kingsley odehrál celý film s jednou tváří, asi ho to fakt bavilo; Madsen tu není též moc výrazný a na Lokenu se alespoň hezky dívá. Hudba nijaká, scénář děs a radši už nekomentovat. Díky tomu že nám Kristanna ukázala svá krásná prsa, tak dávám jednu hvězdu, 22 % opravdu sedí!:o)) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Polonahé dívčiny ve scéně s Leonidem (Meat Loaf) jsou ve skutečnosti rumunské prostitutky. Podle režiséra Uwe Bolla bylo levnější najmout si prostitutky než herečky. (HellFire)
  • Laura Bailey, hlasová herečka BloodRayne vo videohrách, povedala, že tento film nenávidí. (Arsenal83)
  • Filmování probíhalo mimo jiné v rumunském městě Sighișoara, které je rodištěm legendárního Vlada III. Napichovače - Drăculea, a na hradě Bran, který je z komerčních důvodů propagován jako "Drákulův hrad", i když se skutečným Drákulou nemá prakticky nic společného. (L_O_U_S)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama