Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

kitano 

všechny recenze uživatele

Z akcneho filmu so silnym podtextom zostal len film akcny. Sice "trochu" prehnany akcny film, zato vsak perfektne natoceny a ozvuceny. Bavil som sa dobre a aj ked by som ozelel Rambove zaverecne supermanske solo, ziadne velke predsudky nemam. Ono by to uz potom vlaste ani nebol Rambo, vsakze :). (7/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rambo v plnej sile proti v tej dobe najväčšiemu súperovi Ameriky, keď ešte ako tak doznievala v reály studená vojna a samozrejmí strach z nej, aj keď je dej odohrávajúca sa na území Vietnamu, takže nesmú tam chýbať aspoň na určitom priestore Rusáci ale netreba sa zamýšľať nad dejom a treba si užiť túto krvavú jatku aká sa nám v dnešnej dobe asi len ťažko dostane. Stallone svojou vnútornou charizmou drží tohto hrdinu stále na úrovni. Prekvapením je spolupráca Jamesa Camerona na tomto scenári, aj keď v konečnom dôsledku bola komerčne úspešná. presnejšie hodnotenie 70% ║Rozpočet$44milionovTržby USA $150,415,432Tržby Celosvetovo $300,400,432 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rambo si utřel slzy a vrazil svou kudlu do srdce Vietnamu. A pak ho zapálil. Ikonický akčňák 80. let, špičková ukázka žánru plná nezapomenutelných scén, úžasné hudby, stylových killů a nekončících explozí. Na Rambo sérii je vidět stejnou (ale vzhledem k menšímu počtu dílů rychlejší) degeneraci jakou prošel i Rocky - realismus se vytrácí a nahrazuje jej naivní, maximálně efektní zábava 80. let spojená s reganovskou demonstrací americké síly a sebevědomí (ale stále se silným kritickým ostnem). Kvalita akce (a hudby) zůstává i po letech, kdy se člověk směje každé druhé větě. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Stallone si očividně potřeboval po prvním díle trochu vylepšit skóre (přeci jen 1 mrtvý je na film, kvůli kterému ho všichni považují za akčního poloboha, poněkud málo) a tak se nám rozhodnul starouše Johnnyho konečně ukázat v plné kráse. A že za to vzal pěkně z vostra! Na nějaké hraní se tady opravdu moc nehraje (Sly si po celou dobu vystačí s jedním ksichtem a Crenna v podstě jen celý film popíjí kafe) a na řadu tak přichází to nejdůležitější - střílení šikomookých a Rusáků. Atmosféra - oni jsou ti zlí a zaslouží si to - tady funguje opravdu dokonale a z každého šípu v lebce či kulce mezi oči tak máte upřímnou radost. Nepřátel tady umře snad víc, než v jakémkoliv jiném Stalloneho filmu, Sly se nám dokonce zamiluje (tomuhle se fakt říká láska na první pohled) a navíc ještě stihne ukázat, jaká jsou americká vláda parchanti. Že by nejlepší akční film všech dob? No, v první pětce by rozhodně neměl chybět! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Přímočará akce, Stallonův pokřivený obličej a jeho neporazitelný hrdina po létech znovu. Tentokrát ve Vietnamu, zrazen svými americkými soudruhy a opět vítězný. Filmová oddychovka lepší než mnohý James Bond. Film dostal za efekty nominaci na Oscara, vydělal 300 milionů dolarů, ale Sly byl osobně "odměněn" i dvěma Zlatými malinami (za scénář a nejhoršího herce) a film získal i další dvě Maliny a 3 nominace na ně. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nnTcdy5yPQs ()

Galerie (143)

Zajímavosti (75)

  • Sylvester Stallone (Rambo) si nechal od známého kulturisty Franca Columba sestavit speciální šestitýdenní tréninkový plán. Na konci tréninku měl herec o 6 palců větší obvod hrudníku a o 2 palce větší biceps a dosáhl hmotnosti 88–89 kilogramů. Columbu je v závěrečných titulcích uveden jako "body building couch". (McLushi)
  • Rozpočet filmu byl 44 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Při plavbě lodí do zajateckého tábora, se John Rambo (Sylvester Stallone) zmíní o tom, že byl pro tuto misi vybrán proto, že je zřejmě postradatelný. Stallone o 25 let později sám režíroval a hrál hlavní roli ve filmu Expendables: Postradatelní (2010) a jeho pokračováních. (lskala)

Reklama

Reklama