Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo, tady je ještě Sly v nejlepší formě a tak je na něj radost se koukat když zabíjí.Samozřejmě jak už je zvykem, tak opět někoho zachraňuje, ale co, když mu to tak jde, tak proč ne, že jo? A hlavně je to dobrá záminka na hromadný zabíjení a slyovy drsný ksichty, což mu taky jde. prostě Slayovo béčko jako sviň, ale zábavný béčko ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Napichany svalnaty Sly spolu s chrabrých afgánskym ľudom proti ruských zverom- krása! Kultové dielko, ktoré je bohužiaľ v prvej polovici viac nudné ako by sa patrilo... Ale druhá polovica servíruje všetko čo od Ramba človek očakáva- bezmozgová zábava, kultové smrtiace šípy, hlášky, tupé ksichty, výbuchy. akcia...Film, ktorého opätovné pozretie po rokoch neľutujem:) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec platí to isté, čo som napísal o druhej časti, lenže tá prevarenosť je už na mňa dosť rozvarená a nezachráni to ani skvelá výprava a zaujímavé púštne afgánske kulisy. Rambo zase po všetkom striela, nič a nikto ho nedokáže zraniť a tak ďalej, atď. To ale mali producenti šťastie, že to stihli ešte v roku 88, po "nežnej" revolúcii by si už na niečo také asi netrúfli. Ak chcete o ruskej invázii vedieť niečo viac a potrebujete na to hraný film, tak potom Nicholsonov film s Hanksom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podľa niektorých slabé. Ja by som povedal, že iba slabšie, alebo podobne dobré ako predošlý diel. Príbeh o Afganistane okupovaní Rusmi ma niečo do seba a nie je to len scenáristický výmysel, ale reálne sa to stalo. Nehostinná krajina plná skál, hôr, jaskýň tento krát supluje Vietnamsku džungľu, no ani tu nemá Rambo problém hrať svoju hru na mačku a myš. Rozpočet je tento krát ešte väčší ako minule a v dobe uvedenie šlo takmer o najdrahší film. Núdza o výbornú akciu nie je a je jej tu raz, ak nie aj dva krát toľko, čo v predošlom diely. Navyše je natočená skutočne výborné, ma spád a grády. Nechýba hromada výbuchov, prestreliek, obrnených vozidiel, tankov, helikoptér, či divoká jazda na koňoch za slobodu. Tretí Rambo ma toľko akcie a dobrých scén, že si môžete vybrať ktorá je lepšia (infiltracia na ruskú základňu, jaskyňa, finále). Rambo je stále drsňák (Sly dokonca tvrdí, že bol v životnej forme) a akcie sú ešte lepšie a to je hlavne to, čo ma na treťom Rambovi baví. Stallone vie potiahnuť svojou charizmou aj slabší film na vyššiu úroveň a Jerry Goldsmith znova zložil brilantný soundtrack, ktorý skvelo funguje v akciách, ale aj v dojemnejších častiach filmu. Obľúbený soundtrack: Another time. 80% - 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo ztrestal tímhle filmem Afghanistán. Sestřelil co šlo, zrakvil na koho přišel, nechal odbouchnout půlku země...a to jenom proto, aby zachránil pár lidí. I tak to bylo super. Klasický akčňák, kde Sly zabíjí na potkání a tři čtvrtiny filmu chodí s odhalenou hrudí. Klasika. Nemůžu ale dát pět a to hlavně z toho důvodu, že jsem se prakticky celý film musel smát. To je tak, když dřív vidíte Žhavé výstřely, než Johna Ramba v Afghanistánu. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)
  • Tvůrci nakoupili autentické oblečení pro film přímo na afghánské hranici, aby kostýmy byly co nejvěrohodnější. (Jizni Tlapa)
  • Plukovník Trautman (Richard Crenna) nasedá na začátku filmu, do vozu německé značky Mercedes Benz 450 SEL, vyráběném v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama