Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Otázka zní, dá se vůbec nějaké filmová rodina milovat více? Když neberu v potaz kultovní Simpsonovy (kteří dostáli mnohem více prostoru, tím pádem jejich oblíbenost v mých očích strmě stoupala), tak musím říct, že ne. Tvůrci totiž do této famílie nacpali tolik černého humoru (podotýkám vtipného, kvalitního), že se ostatní vtipálci hrající se stejnou kartou mohou jít zahrabat. Nepamatuji si totiž na žádný film (seriál), který by se spádem výše zmíněných černohumorných fórků Addam. rodině vyrovnal. 80% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Z Čech není k Addamsově rodině zájmově ani věcně tak daleko. Idea dobráckých strašidel víceméně normálního rázu s vlastní rodinou, lidskou podobou, svébytnými zálibami jejích členů, které tak šokují jednorozměrovou konformitu, je v podstatě hrabalovsky pábitelská. Zejména v prvních epizodách má seriál pozoruhodnou úroveň a přímo hýří skutečnou invencí. Revoluce v pojetí strašidelného žánru je dokonána - někdo sbírá housky, jiný se s úspěchem věnuje bílé magii (EDUDANT A FRANCIMOR propukají v bouřlivý potlesk). Co zůstává přesto i nadto, to je geniální smysl pro humor, pro poientaci klíčových scén, skvělý výběr herců bez výjimky s úspěchem balancujících na hranicích vážného a absurdního i ironicky podávaného nadpřirozena. V některých částech jakoby se jinak svébytní Addamsovi blíží zcela realistické duchařině starší české komedie KAM ČERT NEMŮŽE se svůdnou Mefistofelou tehdy mladičké Jany Hlaváčové. Anglosaská suchost podávaného humoru je ovšem původní i ve svých parodických nebo parodizujících zahroceních. Tento druh humoru zaručeně působí bez ohledu na to, vyvolá-li smích. Posiluje, nabízí tolik potřebný nadhled nad balast všedních dnů svých stále oddaných diváků. Koná přepotřebnou misi. Pro všechny, kdo chtějí a jsou na to připraveni, bez rozdílu stejně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Barry Sonnenfeld původně neměl v plánu použít hudební téma slavného seriálu od Vica Mizzyho, ale reakce diváků na trailer, v němž zaznělo, byla tak kladná, že změnil názor. (Karlos80)
  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno