Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nevyniká vtipností, ale rozhodně každého diváka potěší spíše svojí maximálně pohodovou atmosférou. Kdopak by si podobné sousedy nepřál? Moje hodnocení nebude tak vysoké, jak by být mohlo pouze z toho důvodu, že mi film unikal celé dětství, takže nedostal možnost mi přirůst k srdci. Černý humor nasadil celkem nízké hranice, ale ono se nedá moc divit, neboť je to typický rodinný film. Film je servírován s noblesou. Pár momentů stojí za to, ale spíše hodnotím takový celkový dojem. Netroufám si nic velkého vytknout. 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Perfektné spracovanie starého kultového televízneho seriálu o bizarnej (či skôr morbidnej?) rodine. Filmová verzia sa výborne vydarila. Vznikla komédia v duchu pôvodného seriálu, ktorá je plná čierného humoru. S réžiou som tiež spokojný. Napríklad, keď sa tancuje mamuška, tak to je scéna ako bič. Hereckému obsadenie taktiež nemôžem nič vyčítať. Ba velice ma potešil Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. "Addams Family" ma dokáže dobre pobaviť. **** ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si připomněl tento krásný film... Bravurní snímek, krásná atmosféra, skvělý humor, výborné postavy... Morticia jako velice hezká paní domácnosti, Christina Ricci jako Wednesday se skvělým černým humorem a další postavy skvěle zahrané... V neposlední řadě Věc alias ruka mě několikrát velice rozesmála, jako zbytek snímku... Celkem škoda natočení dvojky, která leč není špatná, tak je již slabší než tento první díl, který je jediný, co se mi od Barryho Sonnenfelda líbí... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Ve filmu lze zahlédnout režiséra Barryho Sonnenfelda, a to ve scéně, kde si Gomez (Raul Julia) hraje s vláčky. Ve vlaku sedí Sonnenfeld a v okně je vidět Gomezova velká smějící se tvář, kolem níž vlak projíždí. (Alfréda)
  • Když Gomez (Raul Julia) a strýček Fester (Christopher Lloyd) tančí "mamušku" s noži, je v několika záběrech jasně poznat, že jde o dubléry. Oba jsou podstatně hubenější a dublér Gomeze dokonce ani nemá charakteristický knírek. (Alfréda)
  • Když Gomez (Raul Julia) odchází do trezoru za knihovnou, slyšíme prásknutí biče a zazní i Kitty, což je lev – domácí mazlíček Addamsových, který se objevil v původním seriálu. (Dixieboy)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama