Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt uviedla, že sa hanbí za to, že sa v tomto filme odhalila a že by to už nezopakovala. Ja si myslím, že sa má hanbiť za oveľa viac. Taký scenár normálna a slušná herečka neoberie. Ale tak za peniaze a kariéru všetko a potom po rokoch ospravedlňovanie. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Motorka bez motoru; dům plný sektařů velebících Pána; starý starší bráška a nový starší bráška; sex v kombíku na odlehlém parkovišti bez předehry a bez dohry (jedna dívenka); nekýčovité koňské entrée princezny z velkého domu a její rozkošné i inteligentní pózy trochu hudbou, trochu uměním, hodně jí samotnou, je-li v záběru (druhá dívenka) a vzájemné objevování a otevírání se jedné dívky druhé dívce. Toť vše různé podoby lásky. Jakoby však nad mazlivým letním příběhem pomalu vycházel i temný mrak čehosi dalšího, obzvláště naivním romantikům velmi nepříjemného. Nedospělé milostné hrátky a slepé poblouznění jsou zde, hlavně díky oběma dívenkám v hlavních rolích, uvěřitelné, reálné, natočeny prostě, bez prokládání zbytečnostmi. A jako bonusový materiál si zdarma můžete vybavit ten pocit, (po kolikáté již v životě?) že život je pes, který si do člověka kdykoliv rád hryzne. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Léto plyne a plyne a plyne a plyne, pomalu, ale jistě plyne, ospale a atmosféricky plyne až... se rozplyne. Ten, kdo se tady ale nerozplyne, jsem já. Ono je sice zajímavé dát k sobě dvě charakerově absolutně rozdílné postavy a nechat je nenuceně existovat pospolu, ale když je ten spolek až absurdně se sobě příčící... Ano, vím, že to byl záměr a účel, ale to nic nemění na tom, že to na mě nepůsobilo věrohodně. Věrohodně v jinak celkem racionálním snímku - to je podle mě kámen úrazu - nelze zkrátka míchat A i B. Jinak jde o nezávislý snímek v pravém slova smyslu s klady sobě vlastními (a záporem v podobě hrůzné kamery), o skvělých herečkách nemluvě. Ta či onak - i přes fakt, že jsem se nenudil, tu protichůdnost zkrátka nezkousnu. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Psycho. To film vystihuje asi nejvíc. V půlce filmu jsem myslela, že uběhlo tak deset minut a to se tam nic zvláštního nestalo. Zato pak se to rozjelo. Obě dvě hlavní postavy hrály neskutečně výborně. Takový zvláštně poklidný film a na druhou stranu docela psycho. Sadie mě fakt dostala. Hezky natočený, zajímavá kamera a světlo. Nikdy bych si nespojila Edith Piaf s takovým filmem, ale fakt to pasovalo. A ještě mě napadlo, že ve filmu moc nemusím lesbickou lásku, ale tady to bylo přirozený a milý. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za všechno může prostá náhoda. Takový malý a milý komorní příběh. Letní atmosféra je filmu jasmě cítit. Konec je takový zvláštně useklý a nebo tak jenom působí. Možná, že se v něm najde cosi symbolického. Ten Monin brácha mě s tím svým obrácením se na víru děsně štval. Uživatel Charlosina to napsal naprosto přesně a výstižně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno