Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že film sem si původně pustil jen kvůli Natalii Press, možná i proto jsem byl překvapen, jak skvělej film na mne vykoukl, romantickou stránku jsem tu spolknul i s navijákem... Herecký výkony a stejně tak i scénář a technický stránky - Úžasný. A závěr mě emocionálně dostal, jako dlouho nic ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když tady tak čtu ty komentáře, mám dojem, že jsem se dívala na jinej film nebo že jsem se na něj dívala po ráně kladivem do hlavy. Každopádně jsem tam nic atmosférického, tajemného, vášnivého ani jinak zajímavého či dokonce úchvatného atd. atd nepostřehla. Když si tak čtu oficiální text distributora, musím se smát jak je totálně předimenzovaný. Viděla jsem nádhernou Emily. To ano. Za ní a za Piaf dám dvě hvězdy.( Koment, s kterým od půlky do konce souhlasim, od Morien to celkem vystihuje.) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé filmy majú svoj štýl, európske nezávislé filmy majú svoj štýl a špeciálne britské nezávislé filmy majú tiež svoj štýl. Pokiaľ sa vám páči názov, choďte do toho, presne film vystihuje. Trochu melancholické, trochu kruté, trochu sexy a celkovo úprimné a civilné. Každý hľadá vo svete svoje miesto a svoju soulmate. O Natalie Press som už potom nepočul, zatiaľ čo z Emily Blunt sa stáva veľká hviezda. Po druhom pozretí ešte doplním, že s Emily Blunt by som rád strávil moje leto lásky, množstvo chlapov (nielen Mona) by určite kvôli nej vraždilo. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Snové malebné městečko v prosluněném údolí skrývá příběh více než hlubšího porozumění dívek zhrzených lidmi, jenž je obklopují. Po vyslovení osudové věty "Rozhlédl jsem se po hospodě a ptal jsem se, co mám dělat? Děkuji pane, konečně to vím. Vzdám se téhle hospody. Udělám z tohoto místa duchovní centrum, kam budou moct lidé přicházet a učit se o Ježiši Kristovi." přichází plavovlasá dívka Mona o posledního ze svých příbuzných. Na mopedu bez motoru, bezcílně a bez závazků Mona bloumá krajinou. Tamsin je jiná, v honosném sídle svých rodičů může plně využívat blahobytu, přesto je její srdce naplněno smutkem. Pozornost jejího otce ovládla jiná žena a po úmrtí její sestry v jejím nitru zeje otvor. Setkání Mony s Tamsin je naplněním pocitu a životní jistoty, kterou jim dlouho odpíralo jejich okolí. ● Vyzvdihuji především vůli autorů snímku pustit se na tenký led a nabídnout divákovi téma dosud filmařsky nezpracované: pochopení lesbického vztahu. Přesto jsou moje pocity z výsledku rozporuplné. Nathalie Press se ujmula své úlohy nadmíru s vervou a roli lehkovážné rebelky Mony ztvárnila více než-li skvěle. Emily Blunt je však pro mě nezařaditelná. Její stoický klid a povznesení nad letním vzplanutím vášně bylo dáno rolí, přesto mohla vznést více elánu. A prozření bratra Mony a namísto půllitru uchopení Bible bylo spíše políčkem výsměchu církvi těžko slučitelným s hlavní pointou filmu. Zvlášní pozornost si zaslouží kamera. V mnoha případech snaha o originalitu sklízí úspěch, v mnoha dalších však připomíná spíše inscenaci. Velmi trefnou byla volba detailních pohledů pouze na část tváří hlavních představitelek, klepající se kamera u statických snímků mi však nesedla. ║10.3.2010║ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt uviedla, že sa hanbí za to, že sa v tomto filme odhalila a že by to už nezopakovala. Ja si myslím, že sa má hanbiť za oveľa viac. Taký scenár normálna a slušná herečka neoberie. Ale tak za peniaze a kariéru všetko a potom po rokoch ospravedlňovanie. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama