Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode filmu ma rozladila prítomnosť Hugha Granta (nič osobné, púha alergia). To som ešte netušil, že na scénu vstúpi Marcus a neuveriteľné stvorenie, ktoré nazýva matkou. Zúfalo veriac, že je to iba krátke nedorozumenie, že im jednoducho nevyšiel úvod, som film hrdinsky dopozeral do konca. A bolo iba horšie. Bol som náchylný obviňovať kórejský rekordér, že nahral niečo iné, než mal zadané. Vrútil som sa do ČSFD, aby som zistil, kde sa stala chyba. Ale po prečítaní zopár komentárov som sa musel zmieriť s tým, že niektoré filmy jednoducho nie sú pre mňa. Veď na komentári Pradlíka, že k totálnemu happy-endu mu chýbalo iba to, aby mŕtva kačka ožila a zožrala hodený bochník chleba som sa zabával viac, ako na celom filme, ktorý je zaradený aj ako komédia. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, Jak na věc, není žádný světoborný příběh s přesahem. Je to pohodovka, ve které všechno funguje jak má. A to se nevidí zase tak často. Kombinace vytuňěného playboye Granta (a jak mu to sluší, když se nezakoktává!), loserského šikanovaného chlapečka s příšernou hippie matkou, britského suchého humoru a trochu té romantiky a životních mouder jede na sto procent. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Netreba to brať vážne. Fiona brala vážne pesničku ´Zabi sa nežne´ a pozrite sa, ako dopadla.“ Smršť dialógov, vychcaní hajzlici, ostrov Ibiza (prípadne súostrovia), predčasne dospelé deti, samovražedné hipisáčky, Klub osamelých žien, Killing Me Softly, tamburína. Hugh „Po piatich minútach som mal chuť odrezať si penis“ Grant v takmer (?) životnej úlohe a k tomu producent Robert De Niro a režisérski prcinátori Weitzovci vo vynikajúcej adaptácii výbornej Hornbyho pôvabnej knižky. Bridget Jones pre chlapov. Bravo. Nákazlivé, vtipné, rozkošné - a s ponaučením, ktoré funguje aj v skutočnom živote! Kino Považan NMnV 2002 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek About a Boy bratří Weitzových je další z řady volných adaptací knih mého oblíbence Nicka Hornbyho, nutno podotknout, že v tomto případě rozhodně těch zdařilejších. Hugh Grant jako Will ( bezstarostný chlapík žijící z tantiém zděděných z jediné vánoční písně svého otce, užívající si mládeneckého života v Londýně plnými doušky a rozdělující si den na časové úseky ) je naprosto přesvědčivý. Téměř by se chtělo podotknout... není to tak těžké, když " hrajete " sami sebe :o) Takto nerušeně a spokojeně si žije až do okamžiku, kdy se jednoho dne role vymění a je to on, kdo " dostane kopačky " . Paradoxně právě toto je okamžik, který přináší do jeho monotóního života další prvek a to sice...kouzlo v podobě svobodných matek, skýtající netušené možnosti.... :o) Základem tohoto snímku je neotřelý scénář a i když člověk od úplného začátku tuší, jak příběh dopadne, není to tentokráte překážkou a Hughovi i " odpustíte ". Kdo by také sympatické, krásné, bezelstné Rachel Weisz odolal....že pánové :o) Přesto to na plný počet ( narozdíl od knihy ) v mém případě není. Ten tolik typický nadhled Nicka Hornbyho se do filmu podařilo přenést tak z poloviny. Nicméně se jedná o příjemnou netradiční žánrovou vlaštovku. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V akváriu, které má Will doma, plavou celý film sumečci žraločí, občas se objeví skalára. Zcela na konci, v záběru na spokojenou skupinu lidí skrz akvárium, v něm plavou parmičky barbus (zlatá barevná varianta) a červené platy. Dotyčné akvárium je jinak zajímavostí samo o sobě. Nepodařil se mi přesbě identifikovat svazek zelených rostlin, které tam Will má, ale upřímně nevěřím, že by se mu při takové výšce akvária a při tak malém množství rostlin dařilo udržovat ho dlouhodobě tak čisté a bez řas. Nikde není zmínka, že by používal na údržbu externí službu, nikde nehovoří: "Čistění akvária - pět jednotek." ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Když Marcus (Nicholas Hoult) zvoní na dům Willa (Hugh Grant), Will má puštěnou písničku, kterou pak následně dává schválně nahlas. Jedná se o „Zoo Station“ od U2. (SONY_)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama