Reklama

Reklama

The Arctic Giant

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1942, 9 min

Režie:

Dave Fleischer

Hrají:

Joan Alexander, Jackson Beck (vypravěč), Bud Collyer

Obsahy(1)

Na Sibiři je nalezen zmzlý dinosaurus a následně je převezen do muzea v obří kře ledu. Brzy se ukáže, že dinosaurus není mrtvý, načež rozmrzne a vydá se ničit vše, co mu stojí v cestě. Jediná šance pro terorizované město je Superman. (jonyyy)

Recenze (13)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Roztomilá animace a klasický superman. Tentokrát je příběh ucelený, zábavný a krásně naivní(né hloupý)=Z Fleischerových supermanů je tohle jeden z těch lepších. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rýchlejší než guľka, než lokomotíva, jedným skokom preskočí mrakodrap, ... no prichádza predsa Superman. Stará dobrá klasika. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To samé jako Sopka a všechny ostatní, stereotypní příběhy Supermana, ovšem zastavení arktickému obra pomocí závěsného lana z mostu, to je prostě moc. Hlavně, že ten most furt stál a to samé, kdo dá telefonní budku do muzea k arktickému obrovy? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jako malý chlapec ;o) jsem měl slabost pro Supermana a další hrdiny bez bázně a hany. ;o) A tento v animované podobě by se mi moc líbil. A líbí se mi i teď. Dobře zvládnutá epizoda, ve které je na Sibiři objeven Tyrannosaurus a následně ve velké ledové kře převezen do muzea, mezi lidi... Děj předvídatelný jako hlasování komunistických poslanců, ale přesto: pěkně se na to kouká. Na tehdejší dobu excelentní kresba a animace; do toho dobová hudba, která každým svým tónem oslavuje svého hrdinu, který se bije za pravdu a spravedlnost. ;o) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Superman amerického režiséra Dave Fleischera bol proste super. Výborné spracovanie osvedčenej, supermanskej témy. Príbehy majú dobrú atmosféru, zaujímavý scenár a vynikajúce, farebné animácie. Tak je tomu aj v tejto časti. Superman sa tu musí vysporiadať s oživlou prehistorickou príšerou, ktorá začala vyčínať v Metropolise. Musí spacifikovať "Arktického obra". **** ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak beze srandy, tenhle animovaný kraťas mně přišel lepší než všechny monster filmy s Godzillou nebo jejími přicmrdávači. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Supermanská jednohubka, ve které se "Pláštěnka" snaží ochránit město a ženu svých snů před přerostlým ještěrem, který rád ničí vše, na co přijde. Musím podotknout, že vzhled monstra měl blíž spíše k nějaké Pre-Godzille než k Tyrannosaurovi, a vážně jsem nechápal přihlouplé jednání Lois Lanové, ale budiž. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, proti Supermanovi sa postavil iný kanec a ten už ale vie, ako zničiť pol krajiny. Godzilla nebola zrejme prvý nadrozmerný dinosaurus, ktorý potreboval do držky. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Kam se se*e Godzilla. V deviti minutach reziser rozbali uzasne naivni, ale krasne nostalgicky a zaroven velmi napinavy pribeh, kterak Superman jestera zkrotil. Zvlast se mi libila pasaz, kdy jester znici most, ten spadne dolu temer do reky, ale auta proste zustanou stat a cekaji dokud most Superman nenarovna, aby mohla dal nerusene odjet dal :-) Jednoduse genialni, genialne jednoduche. ()

Reklama

Reklama