Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Fimfárum 2 mi, na rozdiel od iných, pripadá rovnako dobré ako prvý diel. Jediný rozdiel medzi týmito filmami som postrehol v tom, že druhá časť ma pobavila ešte o niečo viac. Pri prvom Fimfáru som sa tak maximálne usmial, ale pri druhom som sa niekoľkokrát aj nahlas a schuti zasmial. Myslím, že Fimfárum 2 je jedným z mála pokračovaní, ktoré sú aspoň tak dobré ako prvé diely. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Na loutky jsem si už zvykl, tudíž mi nepřipadaly odpudivé jako minule. První příběh je hodně vtipný a zábavný (konečně vím proč je moře slané :-)), u druhého to lehce ochabuje, ale stále všechno dobré. Pak přijdou tři bratři hrbáči a moje pozornost šla na vandr, prostě mě to přestalo bavit, nepochopil jsem ani na konci smysl toho všeho, prostě 1* záležitost. Paleček mě už nijak nenadchl a ani znovu nepřilákal můj zájem. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Bylo by divné, kdyby všechny Werichovy pohádky byly stejně geniální. Je vidět, že oproti prvnímu dílu je to co "zbylo" trošku slabší a pointy nejsou tak úderné. Sám se divím výběru, dovedl bych si představit i jiný, ale nejsem animátor... Každopádně si s tím autoři poradili a výsledkem je skvělá podívaná - i když spíše pro dospělé. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Už jsem nebyl tak okouzlen, jako u jedničky (není tu žádná gradace, vše je ve stejném stylu, jako jednička). Stejně je ale Fimfárum 2 milé. Je to pěkná podívaná a například příběh o třech hrbáčích se mi velmi líbil :) (se na něj jdu podívat ještě jednou :), jo alkohol a zbraně :) ). Opět dobrá práce ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Jednička byla lepší, a to jednoznačně - pestřejší v nápadech i zpracování, i celkový počet pohádek byl o jednu vyšší. Zůstaly přece jen "druhořadé" pohádky z Fimfára a to nejlepší z animace - jenže to je právě ono: různorodost animace v jedničce byla jednou z jejích devíz i z hlediska udržení pozornosti. Nemohu se ubránit dojmu, že tvůrci chtěli vytěžit co nejvíce (i financí) z popularity jedničky, a tak angažovali více režisérů (každý dostal jeden příběh) kvůli co nejkratšímu natáčecímu času a vzali z ní to divácky nejúspěšnější. Jenže už to tady tak dobře nefunguje. Pořád výborné, ale první díl je prostě jen jeden. Hudba: Vladimír Merta. Celkově slabších 5*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama