Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (158)

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Tloustnoucí Tim Allen, který si říká - no tohle přece nemůže být pravda. Nevěřícně mžourající na elfíky, kteří v plné polní finišují, okouzlený pohled Charlieho, který tak zvláštním způsobem najde cestu ke svému tátovi. Napravená víra Charlieho maminky, že Vánoce opravdu plní přání. Je to kouzelné, možná nelogické, ale je to Vánoční - a já Vánoce a vše co je s tím spojeno naprosto zbužňuji. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není divu, že si John Pasquin vybral zase Tima Allena, už spolupracovali na seriálu Kutil Tim. Zajímavé také je, že se jedná o první film mimo televizi i pro režiséra a scénáristy. Pravda je, že film nevybočuje z klasických vánoční amerických klišé. Opět tu nějaký člen rodiny, nejčastěji to bývá otec a zde neučinili v tomto směru výjimku, zanedbává syna kvůli práci. Zde navíc nevěří na Santa a Vánoce jsou pro něj pouze možností prodat více zboží. Samozřejmě, že se to změní poté, co se sám stane Santa Clausem. T. A. má tu výhodu, že mezi komediálními herci má zábavný obličej. Na druhé straně to nikdy žádný velký herec nebyl. Filmaři nám alespoň poodhalí pravdu o tom, že i na severním pólu to vlastně může a musí vypadat jako v úřadu. Jistou atmosféru to má a sem tam jsem se i pobavil. Bohužel hlavní devízou nejsou triky, ty vskutku vypadají hodně průměrně, ne-li podprůměrně. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Vianoce je to rozhodne fajn a keď v telke dávajú zas to isté, tak nejaká staršia Vianočná klasika rozhodne poteší. Nie je to najlepšie, ale príbeh a Tim Allen dokážu zaujať. Je to predovšetkým rodinný film, takže si k tomu pripočítajte aj malého fagana, ktorý chce hento a tamto, jeho mamku, ktorá ho s vlastným fotrom nechce nikam pustiť a jej super priateľa, ktorý ma perfektný vkus na košele. Moc som sa nenarehotal a emócie sa na mňa s telky tiež nehrnuli, ale ako celok je to fajn. 65% - 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si tu s postavičkou Santa Clause pohráli a ukázali, že ani on není věčný. Nechali ho nepříjemně uklouznout na střeše aby musel skončit. No a zápletka příběhu je hotová. Aby vůbec nějaké vánoce byli, musí se najít nový. Rodinná komedie vskutku jak pro děti, tak i dospělé. Tim Allen se tu vyřádil jak nejlépe uměl a jak se říká, duch vánoc s filmu doslova září. Příběh je úsměvný a citový zároveň. K odpočinku během vánočního shonu vcelku vhodný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škriatkovia sú chlapci v zelených teplákových súpravách a s motorčekmi na chrbtoch a darčeky nosí Tim Allen... wtf? Ako dieťa som tento film neskutočne chcel vidieť - keď k nám šiel do kina, mal som okolo 13 rokov a ukážky a tarilery som sledoval bez dychu a s otvorenou pusou. Lenže z návštevy kina nakoniec nič nebolo. Už ani neviem, kedy som Santa Clausa nakoniec videl, ale každopádne videl a trailery a ukážky boli lepšie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví žiaden darebák. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama