Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zle zvládnutá téma voskových figurín, hoci pár nezáživnejších miest by sa v príbehu našlo. No aj po rokoch dokáže tento snímok navodiť mierne zimomravé pocity, v časoch vzniku filmu to musela byť bomba. Vincent Price bol úžasný, to ako dokázal narábať so svojou postavou bolo dokonalé. Páčila sa mi aj pekná pastelková kamera. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tento film už je regulérním dědečkem v hororových vodách, o to více překvapí svým smyslem pro detail a nepřehnanou afektovaností ve vypjatých scénách. Pěkný příběh, s nímž nemá novodobý remake vůbec nic společného, vám v obklopení výborných charakterů uteče jako voda. K postavám se opravdu netřeba vyjadřovat, legenda Vincent Price a hluchoněmá persona mladého Bronsona mluví za vše. House of Wax je poctivý starý biják, na který se kdykoliv podívám znovu. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $658,000Tržby USA $23,750,000Tržby Celosvetovo $-║ Kto by nezabíjal keby mu zničili celoživotné diela, až mi bolo Profesora Henry Jarroda(Vincent Price) ľúto keď mu horeli jeho voskové figuríny... Film ako taký ma prekvapil svojím prevedeným, netlačí zbytočne na pílu, vraždí sa len príležitostne a na viac menej oprávnených miestach, herci si odviedli dobrú prácu a napomáhajú tvoriť napätú atmosféru plus Igor v podobe Charlesa Bronsona nemá chybu, masky tiež urobia svoje, celkovo ide o nadštandartne vydarené dielko. /90%/ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, jak vypadal "původní" House of Wax (1953), protože se mi líbil béčkový vyvražďovák House of Wax (2005). No a až tady se dozvídám, že ani tenhle nebyl původní... Ale dál do minulosti určitě nepůjdu, popravdě mi tyhle staré spotřební středoproudové filmy "pro pamětníky" vůbec nic neříkají a jejich "kouzlo" na mě vůbec nijak nepůsobí... Druhá hvězda za mladého Charlese Bronsona, jinak to pro mě bohužel byla jen hrozná nuda a otrava. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Když Vincent Price ukazuje své voskové sochy obchodnímu partnerovi, použije repliku z Hamleta - "Foul deeds will rise, though all the world overwhelm them, to men's eyes." (Chatterer)
  • Reštaurovanie filmu do 3D Blu-ray podoby stálo štúdio Warner Brothers 300,000 $. Pôvodný negatív sa nedal použiť, pretože ho poškodila voda a stereo soundtrack nahraný vo formáte Warnerphonic už dlhšie nebol k dispozícii. (beso74)
  • Nedrick Young, ktorý stvárnil alkoholického asistenta Leona, nemohol byť uvedený v titulkoch. V tom čase bolo jeho meno na čiernom zozname ľudí podozrivých z podpory a sympatii ku komunizmu. (beso74)

Reklama

Reklama