Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Olík 

všechny recenze uživatele

American Dad jsou čtyřčlenná rodinka patriotického tajného agenta, jejíž domácími mazlíčky jsou Klaus s tělem ryby a mozkem němce a ufon Roger zoufale toužící po společnosti – Griffinovi to sice nejsou, ale i tak postavte Sethu MacFarlanemu sochu v nadživotní velikosti a já se k ní budu chodit modlit :) ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

1. Family Guy 2. American Dad 3. Cleveland Show, tak přesně tak bych seřadil seriály z dílny Setha MacFarlanea. American Dad je drzé, neotřelé a nebere si servítky s ničím, nicméně pořád se drží stejného konceptu jako ostatní dva jmenované seriály. Přesto patří k mým nejoblíbenějším animákům, které sleduji. 70% ()

Reklama

John8 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, Family Guy nesnáším, ale AD je podle mě výtečný. Tímhle se měli Simpsonovy stát, nemyslím přesně ale skvěle to vystihuje fungující formuli Futuramy. Jsou tu klasické rodinné epizody, ale ty působí spíš jako parodie samy sebe a nebo mají alespoň zvrácené morální ponaučení, a když už není kam jít dál, jsou tu postavy jako věčně opilý osobnosti měnící Mimozemšťan Roger, Stan který je agent C.I.A. a tím pádem má stále přístup ke zbráním a šíleným vynálezům a tak můžu pokračovat dál a dál, takže šílenosti a zábava mají vždy cestu volnou. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Rodina Smithů je ještě bizardnější než ta Griffinů, stejně za hranicí nevkusu jako American Guy, nýbrž všeho moc škodí a mě American Dad! i občas nudí, protože celkový potenciál není takový (hodně je to svázáno jednoduchostí postav) a celkově všechno už někdo bylo nebo se to po čase opakuje. A rozhodně radši mám psa Briana než ufona Rogera a rybu Klause dohromady! ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Vskutku pozoruhodné a ako inak aj veľmi zábavné. Postavy sú tiež fajn (jediný kto ma trochu štve je Steve a jeho partia, okrem iného ten Japonec mi pripomína Ling Ling z Drawn Together ). Najredšej mám rozhodne Francine. Humor je tiež podľa môjho gusta, dosť drsný a ironický ale inteligentný, paródie na popkultúru sa vyskutujú narozdiel od FG menej, čo v tomto prípade nie je na škodu. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Celé jméno Snota je Schmuely Lonstein. (Martin_W)
  • Haylyina oblíbená kapela je My morning jacket. (Martin_W)
  • Impulzem pro vytvoření American Dad! byly neshody během tvorby pokračováním seriálu Griffinovi (od r. 1999). (Olík)

Reklama

Reklama